Pas na Fratarskom ugrizao djevojcicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlucila sam vam se ovim putem obratiti jer smo kao roditelji ozlijedenog djeteta jako ogorceni radom policije i ostalih službi koje su trebale reagirati i obaviti svoj posao, a nisu. Rijec je o napadu psa na moju 16-godišnju kcer koji se dogodio 3. kolovoza na otoku Veruda, poznatijem kao Fratarski otok, u Puli, gdje je pas terijer napao i izgrizao našu kcer po nogama.

Radi se o terijeru koji je bio ostavljen sam u kampu bez nadzora vlasnice, ceške državljanke, koja se kupala u uvali stotinjak metara udaljenoj od kampa. Naša kci i još dvije djevojcice spuštale su se niz otok stazom ogradenom za šetanje, a prijateljica naše kceri vodila je na povocu malog psa mješanca.

Kada su prolazile pored mjesta gdje je bio terijer špagom vrlo labavo vezan za stablo, potonji se otrgnuo i napao malog psa, no ovaj je uspio pobjeci, a zatim je terijer napao našu kcer i izgrizao je po nogama. Prijateljica koja je bila s njom doživjela je teški šok i još uvijek je na tabletama za smirenje.

Nakon napada pozvali smo policiju, koja nam je porucila da nece doci na otok, vec da mi moramo doci u postaju u Pulu, što smo i ucinili nakon što smo dijete odveli na Hitnu pomoc. U policijskoj postaji dali smo izjavu i receno nam je da ce policija uciniti dalje sve što je potrebno.

Sljedece jutro vratili smo se na otok ocekujuci policiju, ali nisu došli iako su nam u postaji rekli da ce ujutro doci na otok privesti vlasnicu kod suca za prekršaje i ukloniti psa s otoka. Ništa od toga se nije dogodilo, pas je i dalje bio tamo i dva dana kasnije ponovno napao drugog psa. Vlasnicu psa (podaci poznati redakciji) odveli smo svojom barkom i potom autom na policijsku postaju da da izjavu.

Gospoda je platila 500 kuna kazne, vracena joj je putovnica i kasnije je bez ikakvih problema otputovala za Cešku, dok je za nas ljetovanje nažalost završeno. Da stvar bude još bolja, pas je prešao granicu i ušao u Hrvatsku bez ikakvih papira, što smo ustanovili kada smo nakon napada od vlasnice tražili papire pa nismo mogli dobiti informaciju je li pas redovito cijepljen. Kasnije je njezin sin papire poslao mailom u policijsku postaju u Puli.

Pitamo se što bi se dogodilo u slucaju da smo mi napali psa. Kao roditelji jako smo šokirani, ogorceni i razocarani radom onih službi koje su trebale reagirati, a nisu. Kada se macka popne na stablo i spašavaju je vatrogasci, to bude u svim medijima, a kada se ovakvo nešto dogodi, nitko ne reagira, mislim da je to sramota hrvatske države... Nažalost još jedna u nizu!

Ovom bismo prilikom htjeli zahvaliti svim djelatnicima otoka Veruda, a posebice dežurnoj medicinskoj sestri na otoku, koja je našoj kceri izuzetno brzo i strucno pružila prvu pomoc na licu mjesta. Moramo naglasiti da su oni jedini koji su reagirali odmah i u tim trenucima nam pomogli. Zaista su napravili sve što je u njihovoj moci i ovlasti pa im stoga još jednom veliko hvala! (Podaci poznati redakciji)

 


Podijeli: Facebook Twiter