Pas izudaran sjekirom dobit ce novog vlasnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na poziv policije, djelatnici pulske Veterinarske stanice intervenirali su proteklog vikenda na podrucju Barbanštine gdje je vlasnik brutalno sjekirom po glavi istukao svoga pet godina starog psa mješanca Nikija. Prema saznanjima, vlasnik se pijan vratio kuci i iskalio na psu koji je njegov napad jedva preživio. Za to su uglavnom zaslužni veterinari koji su mu ranu sanirali i spasili mu život.

- Niki je dobio sigurnih šest do osam udaraca sjekirom po glavi. Ranu smo mu sašili, ali bilo je teško uopce mu prici, jer je bio nepovjerljiv. Osim toga, bio je izgladnio, mi smo ga hranili, a on je jeo i jeo, nije se mogao zasititi. Sada je još uvijek pod terapijom, ali je dobro, preživjet ce. No, što ce biti dalje s njim, odlucit ce veterinarska inspekcija kojoj je slucaj prijavljen i koja sada dalje vodi postupak. Znam da cemo mi uciniti ono što je najbolje za psa, a vjerujem da nece biti više vracen vlasniku, rekla nam je veterinarka Andrea Faggian Matic.

Kako saznajemo od veterinarske inspektorice Lovorke Tomicic, izdana je privremena zabrana vracanja vlasniku i za sada je pas na skrbi u Veterinarskoj stanici. Prema njenim rijecima, najvjerojatnije ce biti izdano rješenje o trajnom oduzimanju životinje zbog kaznenog djela, koje je prijavljeno policiji.

- Ovdje se radi o klasicnom zlostavljanju životinje te ce vjerojatno, nakon izdavanja trajnog rješenja, pas ici na udomljavanje kod trecih osoba, ustvrdila je Tomicic. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter