Pas Đeki stradao u lovačkoj zamci, ima 200 šavova

Đeki, snimljen prije nesreće, još je na liječenju kod veterinara
Đeki, snimljen prije nesreće, još je na liječenju kod veterinara

- Kad mi se pas vratio kući izgledao je kao da ga je netko prepilio na pola, rekao nam je Zoran Milinković iz Šišana čiji je pas Đeki protekle nedjelje teško ozlijeđen došepao omotan u omču čelične sajle koja mu se zarezala u tijelo, dok mu je prednja lijeva noga bila slomljena.

Nesretni Đeki trenutno je na liječenju kod veterinarke i, kako nam je rekao Milinković, ima više od 200 šavova nakon operacije i longetu na nozi. Veterinarka nam nije dozvolila da fotografiramo Đekija dok se oporavlja.

Milinković ne zna točno gdje mu je i kako pas nastradao i radi li se zaista o zamci koja je možda postavljena za lov divljih životinja. No, u svakom slučaju, kaže, želi upozoriti druge da se ovakvi slučajevi na području Šišana događaju.

Naime, prije nešto više od godinu dana u sličnoj zamci na tom je području nastradao još jedan pas kojemu su veterinari zbog ozljede morali amputirati nogu.

- Psa mi nije bilo tri dana jer često šeće naseljem pa ne znam točno gdje se ozlijedio. Nije velik, ima samo 22 kilograma, udomili smo ga i već je pet godina s nama. Tko zna što je prije propatio i sad opet prolazi kroz ovo. Ne znam koji je bolesni um mogao postaviti te sajle, kaže Milinković.

Obavijestio je, dodaje, nadležne institucije, policiju, Državni inspektorat, veterinarsku inspekciju i šišansko lovačko društvo. Policija je bila na uviđaju, kaže, pogledala sajlu i rekli su da to nije ništa novo.

Milinković pretpostavlja da se radi o lovačkoj zamci, točnije zamci krivolovaca, jer je njeno postavljanje zabranjeno. Kaže da je psa vjerojatno netko oslobodio jer je sajla s jedne strane bila prerezana.

- Takva ozljeda patnja je za psa i trošak za nas jer ga želimo spasiti, a ne znamo kome se obratiti da se ovo u budućnosti spriječi, zaključuje Milinković. (P. LUKEŽ, snimio A. KANCELAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter