Party u Titovom parku i punk-rock koncert na Kaštelu

Zagrebačka grupa Motus na pulskom Kaštelu
Zagrebačka grupa Motus na pulskom Kaštelu

Već devetu godinu zaredom manifestacija Seasplash Platforma održava se u Puli tijekom prosinca, nudeći raznovrsna glazbeno-scenska događanja na raznim pulskim lokacijama, predstavljajući i promovirajući nekoliko (sub)kulturnih stilova.

Seasplash platforma nastavlja se u petak, na Božić, Showcase partijem u Titovom parku. Ovaj party počinje u petak u 17 sati i, uz besplatan ulaz, traje do dva sata ujutro, a nastupit će pulski glazbeni kolektivi Pulap Reggae Station, Arboretum Kolektiv, Exotic Times te Seasplah. Oni će nastupiti uz svjetlosnu potporu Visualia tima iz pulske Udruge Sonitus te live streaming pulske Medvid produkcije (www.istralive.com). Riječ je o platformi za mlade i neafirmirane DJ-e, producente i izvođače koji pokrivaju reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b’…

Dan poslije, u subotu 26. prosinca, također uz besplatan ulaz, od 21 do 3 sata u središnjem dijelu Null Kanala pulske tvrđave na Kaštelu održat će se Urban Penetration, punk-rock koncert na kojem će nastupiti zagrebačke grupe Motus i Mašinko te pulski sastavi Saša 21, Sake i Mighty Zazuum.

Motus Vita Est poznata je zagrebačka punk/hc grupa koja postoji već gotovo 30-ak godina. Nakon 14 godina diskografske pauze Motus je nedavno objavio novi album "Mašina" za zagrebački PDV Records, s i dalje izravnim i iskrenim tekstovima praćenih žestokom svirkom. Mašinko je zagrebačka punk-rock grupa, do sada su objavili dva samostalna albuma i jedan split album te su postali jedna od vodećih punk-rock grupa u Hrvatskoj i regiji. Uz energičan stil sviranja, krase ih višeglasni himnični refreni. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter