Party groznica: Počinje Kanegra Beach Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 30 sati zabave na plaži uz ritam nekih od najboljih balkanskih i svjetskih DJ-a i stotine ludih posjetitelja: u petak i subotu održava se treće izdanje Kanegra Beach Festivala na umaškoj plaži Zlatorog gdje će temperature, prema vremenskoj prognozi, dosezati i do 34° C.

Za maksimalno zagrijavanje atmosfere zaduženo je trideset DJ-a koji će vrtjeti svoje setove od deset navečer do tri popodne, a organizatori  iz agencije TNG Productions kao najveće zvijezde najavljuju detroitskog inovatora druge generacije Staceya Pullena i techno majstora Christiana Varelu iz Španjolske koji na umašku party scenu dolaze u subotu, a inače gostuju samo na najvećim festivalima i klubovima. 

"Možete očekivati najbolji mogući set jer jednostavno volim DJ-irati, to mi je u krvi", rekao je u nedavno objavljenom intervjuu Stacey Pullen. Za one koji ne znaju, on je na poklonike elektronske glazbe utjecao svojim kombiniranjem techna s houseom i garage zvukom, a odrastao je slušajući detroitski techno trio od kojeg je Derrick May postao njegov učitelj.

Christian Varela odrastao je na klasičnoj glazbi i rocku, a potom se naglo preobratio na elektroniku i postao jedan od najslušanijih DJ-a techno scene i već sedamnaest godina putuje svijetom i osvaja brojne nagrade. Dok je subota posvećena techno zvuku, petak još uvijek drži house, a najveću zvijezdu na balkanskim prostorima ne treba posebno predstavljati. Jedan od najpoznatijih slovenskih DJ-a, Valentino Kanzyani, pravim imenom Tine Kocjančić dolazi na scenu u tri ujutro, a hrvatski obožavatelji znaju ga iz kluba Ambasada Gavioli gdje je bio resident DJ te brojnih festivala.

Kanegra započinje u 22 sata sa zagrebačkom promotoricom progressive house pravca, Miss Kali nakon koje se izmjenjuju Ian F, Petar Dundov i Marko Milosavljević. Zvijezda večeri,  Valentino Kanzyani udara set od tri do četiri i pol, kad startaju Kaisedisco i DJ Unique iz Pule.

Drugu večer otvaraju Alex Cvetkov, F. Sonik i Tomy Declerque, od jedan do dva i trideset dolazi Dejan Miličević iz Srbije, a potom Stacey Pullen (2.30 do 4 h)  i Cristian Varela koji će live nastup imati do šest. Festivalski dio zatvara slovenski duo Dataminios, no party traje do nedjelje popodne. Osam DJ-a održavat će dnevnu plesnu groznicu u subotu i nedjelju od sedam ujutro u Bamboo Beach Baru, a ulaz je, naglašavaju organizatori, potpuno besplatan. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter