Parni valjak stiže u Žatiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon nekoliko mjeseci pauze porecka sportska dvorana Žatika ponovo ce ugostiti velike hrvatske glazbene zvijezde, a ovaj put je rijec o legendarnom domacem rock sastavu - Parnom valjku. Njihov koncert zakazan je za 28. svibnja, organiziraju ga porecka tvrtka MT Consulting i Rukometni klub "Porec", a osim "rokerskog", imat ce i humanitarni predznak. Za zagrijavanje atmosfere u dvorani pobrinut ce se poznati porecki veseljaci, grupa Cirkus.

- Smatramo da danas svi koji mogu i imaju mogucnosti trebaju pokušati pomoci onima koji imaju potrebe. MT Consulting clan je zajednice za društveno odgovorno poslovanje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te je u dogovoru s RK "Porecom" odluceno da se dio prihoda donira u humanitarne svrhe, Odjelu za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Porec, kaže Milica Kajic, event menadžerica u MT Consultingu. Ove godine najavljuju još nekoliko koncerata i sajmova u Žatiki od kojih ce dio prihoda od prodaje ulaznica ici u humanitarne svrhe.

Parni valjak je od svojih pocetaka, 1970-ih, do danas objavio više od 25 albuma i uspio se održati na vrhu rock scene ne samo u Hrvatskoj, nego i na cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Njihovi hitovi "Moja je pjesma lagana", "Ljubavna", "Uhvati ritam", "Lutka za bal" i "Molitva", postali su svojevrsni evergrini hrvatske glazbe.

Prepoznatljiv vokal Akija Rahimovskog, legendarni gitaristi Husein Hasanefendic Hus i Marijan Brkic Brk, basist Zorislav Preksavec Preksi, bubnjar Dado Marinkovic i klavijaturist Berislav Blaževic Bero sastav je koji svojim nastupima uvijek izaziva nezaboravne emocije kod obožavatelja. Zadnji put istarska ih je publika imala prilike vidjeti u Puli krajem prošle godine u sklopu turneje "Okusi najbolje dane rocka".

Cijena ulaznica za porecki koncert iznosit ce 120 kuna, a moci ce se nabaviti u turistickim agencijama i cafe barovima širom Istre.


Podijeli: Facebook Twiter