Parni valjak s humanitarnim predznakom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parni valjak, institucija domaceg rock mainstreama koja pod kapom velike povratnicke turneje 28. svibnja dolazi i u dvoranu Žatika, darovat ce dio koncertnog prihoda OŠ Porec, i to odjelu za ucenike s teškocama u razvoju, najavljeno je na konferenciji za novinare u hotelu Valamar Riviera.

Pjevac Aki Rahimovski oznacio je nadolazeci koncert kao jednu od posljednjih stanica na povratnickoj turneji, a cinjenica da ce imati humanitarnu potku ucinit ce ga još posebnijim.

Nakon Poreca bend ce nastupiti još u Umagu, no nakon toga nece stati s radom jer je u pripremi novi album i vrlo skora objava najavnog singla, a polako se kuju i planovi za novu turneju. Parni valjak je, po svemu sudeci, i dalje u odlicnoj formi te mu ne manjka elana za koncertni i diskografski rad.

"U Porecu se osjecamo kao doma i nismo ga htjeli izostaviti. Pozivu za humanitarnu akciju rado smo se odazvali, cinili smo to ranije te cemo i ubuduce. Drago mi je kad umjetnicki rad može pomoci ljudima, narocito djeci", kazao je Rahimovski.



Menadžer i producent benda Darko Hlupic ocjenjuje da je, uz Tonyja Cetinskog, Parni valjak u ovom trenutku vodeca koncertna atrakcija u zemlji i šire, o cemu svjedoci izvanredan odaziv publike na njihove povratnicke koncerte zapocete lani, nakon što su 2005. objavili prestanak zajednickog rada.

Po povratku na scenu napunili su zagrebacku Arenu i niz drugih dvorana, a odlican odaziv i atmosferu zabilježili i u sarajevskoj olimpijskoj dvorani Zetra. Dokazi da njihovo stvaralaštvo odolijeva vremenu i nalazi put do novih generacija su publika osnovaca i srednjoškolaca te citave obitelji koje rado posjecuju njihove nastupe, naveo je Hlupic.

Organizatori koncerta iz porecke tvrtke MT Consulting najavili su nagradno izvlacenje ulaznica, u kojem ce posjetitelji moci osvojiti skuter i vikend za dvije osobe u Dubrovniku. U organizaciji pomaže i Rukometni klub Porec, cesta potpora i pokretac humanitarnih zbivanja, te turisticka grupacija Valamar.

Rahimovski je obecao dinamican nastup i odlican provod u Žatiki iduceg petka, dok je Hlupic izrazio uvjerenje da ce dvorana biti puna. Ulaznice su u prodaji te ih se može nabaviti u svim poslovnicama Kompasa te u nizu kafica u Istri i Opatiji.


Podijeli: Facebook Twiter