Parni valjak raspametio Puljane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i na drugim koncertima na aktualnoj turneji, Parni valjak doslovce je zapalio publiku koja se sinoc nagurala u pulski Dom sportova "Mate Parlov" pa je doista nije bilo lako "ugasiti", kao što kaže zadnja pjesma izvedena prije ocekivanog bisa na koji ih je publika dozvala ne štedeci glasnice.

U dva i pol sata svirke predstavili su novi album "Stvarno nestvarno" te zaredali neke od hitova koji su "nakon svih godina" toliko dobro ušli ljudima u uši da tekstove znaju napamet. Zato se Aki nije morao odviše brinuti kada mu je na par sekundi na pocetku "Molitve" otkazao mikrofon jer je publika ionako pjevala umjesto njega.

Atmosferu su zapalili vec s drugom pjesmom "Zastave" te su nakon još nekoliko provjerenih hitova iskoristili priliku da predstave i nov materijal, a upravo bi snažna "Vjerujem", što je i novi singl, uskoro mogla postati jedan od njihovih koncertnih aduta.

Valjkovci imaju set balada, pa malo bržih stvari, pa jedan akusticni dio u kojem se vracaju u vremena "Bez struje" od kojih pogotovo mocno zvuci optimisticna "Ljubavna", a u "Dok je tebe" u prvi plan dolazi prateca pjevacica Tina Rupcic, na radost benda i publike.

Uz izvrsno uredenu binu s ogromnim videozidom, peteroclanu puhacku sekciju te dvije pratece pjevacice, nastup Parnog valjka može se nazvati spektaklom prije svega zbog njihove publike koja tako aktivno sudjeluje u koncertu. Da nema nje, ništa to ne bi vrijedilo jer ona plješce, pjeva, pleše, raduje se i pri tom se ne suzdržava i ne štedi snagu.

Za interakciju je najviše zadužen Aki, pjevac, animator i šarmer koji prica i pozdravlja se s publikom. Tu su i Hus, Brk, Preksi, Bero... uigrana ekipa koja se godinama isprofilirala u pravu instituciju na glazbenoj sceni.

- Meni je dobro, a vama? Ma pusti nek traje..., porucio je Aki i publika se složila. Trajat ce oni još, dokle god pjesme kao što su "Lutka za bal", "Jesen u meni" ili "Sve još miriše na nju", kojom je koncert okoncan, budu izazivale takav euforican izljev emocija, da ne kažemo ekstazu, kod raspamecene publike.

U povodu Dana sjecanja na Vukovar, koncert su zapoceli minutom šutnje za pale branitelje ovog grada. (M. RADIC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter