Parni valjak - najbolji hitovi u svježim aranžmanima

Odlično raspoložen Aki Rahimovski
Odlično raspoložen Aki Rahimovski

Obožavatelji iz Istre i drugih dijelova Hrvatske, Slovenije i Austrije dobili su od Parnog Valjka sinoć na terasi hotela Nautica, u istoimenoj novigradskoj marini, sve ono što su priželjkivali.

Gotovo dva i pol sata dobrog akustičnog zvuka i zabave s novim pjesmama i najvećim hitovima u svježim aranžmanima. A sve to tik uz more, u toploj atmosferi s prigušenim svjetlima i pozornicom ukrašenom romantičnim zavjesama, tepisima i noćnim lampicama.

Večer, međutim, nije bila topla kako bi se očekivalo početkom lipnja, a i obilna kiša koja je padala neposredno prije koncerta nije davala naslutiti ništa dobro. No, djelatnici marine u tili su čas obrisali ostatke pljuska i svirka je počela u zakazano vrijeme.

Odlično raspoložen Aki Rahimovski ni u jednom trenutku nije pjevao sam, već se publika svih generacija pridružila njegovom prepoznatljivom vokalu, pokazujući odličnu intoniranost i znanje stihova.

Parni Valjak je poznat po punokrvnim rock nastupima na velikim pozornicama uz moćno ozvučenje, snažne gitarske

rifove i raskošnu rasvjetu, no jedan od najznačanijih trenutaka u svojoj 35-godišnjoj karijeri ostvario je koncertom u Zagrebačkom kazalištu mladih 1995. godine, po uzoru na popularnu seriju koncerata MTV Unplugged.

Povod je bio 20. godišnjica aktivnosti grupe, a tada snimljeni CD i DVD "bez struje" pod nazivom "Live in ZeKaeM" do danas je najprodavaniji album ovog popularnog banda, kako u Hrvatskoj tako i u regiji, koji je, poput samog nastupa, stekao kultni status.

Sinoć su u Novigradu osim fanova koji su rasli uz Parni Valjak u  živoj akustičnoj svirci uživali i mladi koji su je dosad imali priliku iskusiti samo preko zvučnika i ekrana.

Glazbenici se nisu štedjeli i dok su okupljeni kišobranima prkosili sitnoj kiši odužili su im se na srdačnom prijemu s tri vraćanja na pozornicu. (K. FLEGAR; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter