Parkirna mjesta kod Drosine priječe prolaz pješacima


Točno prije godinu dana vlasnici i zakupci poslovnih prostora oko Gradskog stadiona "Aldo Drosina" podigli su svoj glas protiv uvođenja naplate i zakupa za tamošnja parkirna mjesta tvrdeći da je takva odluka apsurdna te da će ih odvesti u propast.

Radi se o parkiralištu koje se nalazi izvan centra grada s jedva 30-ak parkirnih mjesta i koriste ih uglavnom građani koji ondje dolaze ciljano. Već su tada isticali da naplata parkiranja ondje nema smisla jer građani na stadion dolaze poslovno, na 15 ili 20 minuta, te da nitko nije lud plaćati cijeli sat parkinga. Zbog toga, ustvrdili su, ljudi više ondje ne dolaze, obrti propadaju, a parkiralište je prazno.

K tome sada su dodali su još četiri parkirna mjesta koja nemaju nikakvog smisla i zapravo služe kako bi pješacima, posebno mamama s kolicima ili invalidima, onemogućila prolaz, veli nam jedna zaposlenica koja želi ostati anonimna.

Pokazujući nam apsurdnu odluku Javne ustanove Pula Sport, i sami smo se uvjerili da se ondje, ukoliko se parkira automobil, zaista ne može proći.

Ravnatelj Javne ustanove Pula Sport Marijo Peruško nam je rekao da pokušavaju na legalne načine doprinijeti stvaranju uvjeta za povećanjem parkirališnog prostora uz zadržavanje nadzora nad imovinom i sprječavanju devastacije.

Peruško je dodao i da im je obveza kao vlasniku urediti prostor da bude u funkciji kompleksa, a neuredno zaustavljanje vozila, što je bila praksa (po zelenim površinama, nogostupu, na ulazima u objekt i sl.) regulacijom prometa smanjiti na najmanju moguću mjeru.

Napomenuo je da su poduzete mjere jedine moguće s obzirom na to da je parkirališni prostor vlasništvo ustanove, odnosno ne spada pod ingerenciju komunalnih službi i prometne policije. (Nera SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter