Parkiranje u Puli - najjeftinije

U Puli neće biti pojeftinjenja, ali ni poskupljenja parkiranja (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
U Puli neće biti pojeftinjenja, ali ni poskupljenja parkiranja (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Od početka tjedna Rijeka promet, riječki pandan pulskom Pula parkingu, četvrti i svaki sljedeći sat parkiranja na javnim parkiralištima pod naplatom snizio je sa sedam na šest kuna u "nultoj" zoni.

Iz riječkog gradskog poduzeća to su smanjenje opravdali poticanjem vlasnika vozila da svoje automobile duže ostave na javnim parkiralištima, na kojima je zabilježen pad prihoda za oko 2,5 posto.

Kada se zna da je cijena parkiranja u Puli, u prvoj i drugoj zoni, četiri kune, onda ovakvo sniženje u Rijeci izgleda banalno, kao i pritužbe na naplatu parkiranja u Puli.

- Ponovit ću ono što stalno tvrdim, Pula ima najnižu cijenu parkiranja. Ne razmišljamo o povećanju cijene, mi smo gradska tvrtka i ovisimo o politici Grada, a stav gradske uprave je da se građanima ne podižu cijene nijedne usluge, pa tako ni parkiranja, kaže Branislav Bojanić, direktor Pula parkinga.

Najbliži Puli je Rovinj, u kojem je parking također četiri kune na sat, ali svaki idući sat košta šest kuna. Uvjerljivo najskuplje parkiranje na Jadranu je u Dubrovniku, gdje se ostavljanje vozila u prvoj zoni naplaćuje 30 kuna. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter