Parkiranje kod Drosine: Prije anarhija, sad neisplativo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak je sa sjeverne i južne strane stadiona "Aldo Drosina" uz Marsovo polje pocela naplata parkiranja.

Novu organizaciju mirujuceg prometa provodi Pula parking na 38 parkirnih mjesta zone 2, a dozvoljeno je parkiranje za putnicka vozila, kombi i teretna vozila do 1,5 tona nosivosti te motocikle.

Placanje je za sada moguce obavljati iskljucivo SMS-om za zonu 2 (8522), a uskoro i kuponima na prodajnom mjestu caffe bara Samson.

Uvodenje naplate parkiranja nije, ocekivano, naišlo na pozitivnu reakciju vlasnika/zakupaca poslovnih prostora podno tribina stadiona. Vec prilikom postavljanja stupica na parkirna mjesta mnogi od njih bili su ogorceni postupkom Pula sporta, koji je parkirne prostore dao u mjesecni najam po cijeni od 400 kuna.

- Ponudili su nam parkirno mjesto za 400 kuna mjesecno, ali ga nisam uzeo jer ne garantira rezervaciju. Ne znam ni kako ce sada zaživjeti ova uvedena naplata parkiranja, kupci nam govore da nemaju namjeru platiti sat vremena parkiranja jer u trgovini borave 10-15 minuta.

Na naš posao se to itekako odražava. Prvo smo bili blokirani godinu i pol dana zbog izgradnje stadiona, zatim su radili Nazorovu ulicu pa se ponovno nije moglo do nas, a sad kad je konacno lokacija uredena, postavljaju parkirne stupice, cime se ne rješava problem parkiranja, kaže nam trgovac iz poslovnog prostora podno tribine stadiona koji nije želio da mu spominjemo ime i prezime.

Ni ostala vecina vlasnika ili zakupaca poslovnih prostora podno tribina gradskog stadiona ne slaže se s uvedenim režimom naplate na parkiralištima. Uostalom, od 49 parkirnih mjesta pod zakupom je njih 11, koje su uzela cetiri vlasnika (zakupca) poslovnih prostora, dok su ostali tu mogucnost odbili. No, u utorak smo cak culi i one koji kažu da ni situacija s besplatnim parkiranjem nije bila dobro rješenje.

- Ne valja situacija otprije, ali ni ova današnja. Dok je parkiranje bilo besplatno, nismo mogli prici našim prostorima jer bi ljudi ovdje parkirali po cijeli dan, otišli na radna mjesta u gradu, a mi i naši kupci nismo mogli do naših ducana.

S druge strane, sada nam traže 400 kuna za jedno parkirno mjesto, a nama je to za dva-tri vozila znacajan mjesecni iznos. Kartu nisam uzeo, niti cu je uzeti jer to jednostavno nije u redu. Cistim ispred prostora, metem, održavam, a uz naplatu parkiranja trošak je prevelik.

Prije je bila anarhija i parkirao je tko je i kako je htio, a sada nam je financijski neisplativo, zakljucuje Žan Brkljaca, vlasnik ducana i servisa klima-uredaja podno sjeverne tribine, koji smatra da se trebalo pronaci neko bolje rješenje za vlasnike (zakupce) poslovnih prostora.


Podijeli: Facebook Twiter