Parkiralište pulske bolnice građanima bez naplate

Predstavnici Grada, Županije i bolnice na novom objektu  (S. Z. T.)
Predstavnici Grada, Županije i bolnice na novom objektu (S. Z. T.)

Parkiralište Opće bolnice Pula od ponedjeljka će biti otvoreno građanima Pule, prvenstveno pacijentima, ali i svim ostalim građanima i njihovim gostima, bez naplate. Tim povodom taj prvi objekt koji se otvara u sklopu projekta izgradnje nove Opće bolnice u Puli, obišli su gradonačelnik Boris Miletić, v.d. ravnateljica Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić, predsjednik Upravnog vijeća bolnice i načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić te predstavnici izvođača radova, Zagrebgradnje.

- Ovo je, dakle, prvi objekt koji se otvara pored gradilišta nove bolnice. Otvaranje parkirališta jedva smo dočekali. Planirali smo to učiniti i ranije, ali, eto, bilo je određenih problema, rekla bih "slatkih" jer smo uobičajenu rasvjetu ipak zamijenili štedljivijom i kvalitetnijom LED rasvjetom. Parkiralište će sada olakšati prometnu gungulu koja se stvorila zbog građenja i koristit će ponajprije korisnicima bolnice, ali i građevinarima da mogu u miru raditi, rekla je dr. Hrstić.

Naglasila je da će na raspolaganju biti 637 novih parkirnih mjesta što će biti dovoljno, primarno za pacijente, a potom i za sve ostale koji će odlučiti ovdje parkirati vozila.

- Ulazimo u turističku sezonu i svjesni smo da se stvaraju ogromne gužve u prometu i na parkiralištima. Ovime ćemo rasteretiti barem dio grada, naglasila je dr. Hrstić i dodala da naplate parkiranja neće biti sve dok traje gradnja.

Pojasnila je i da slijedi fazno otvaranje objekata nove bolnice, i to idućeg, zgrade dijagnostike i radiologije već krajem ove ili najkasnije početkom iduće godine.

- Radovi napreduju zadovoljavajući tijekom, uz uobičajene i očekivane probleme, ali sve u svemu zadovoljni smo, rekla je dr. Hrstić.

Valerio Drandić se nadovezao i također izrazio zadovoljstvo stavljanjem parkirališta u funkciju, prvog u nizu objekata, slijedi zgrada dijagnostike, rekao je, pa nova velika zgrada da bi se potom zgrada rodilišta mogla iselila i obnoviti, a sve bi, po njegovim riječima, trebalo biti gotovo do siječnja 2018. godine.

- Radovi za sada napreduju bez kašnjenja i prekoračenja te smo jako zadovoljni jer je sve pod kontrolom, rekao je Drandić.

Gradonačelnik Miletić istaknuo je da je Grad Pula uredio obližnju Santorijevu ulicu i promijenio cjelokupnu infrastrukturu te da ga izuzetno veseli što će od ponedjeljka i parkiralište biti dostupno građanima.

- Bilo je poteškoća, ali mi je drago da su sada i rasvjeta i odvodnja u funkciji. Zahvalan sam građanima što su imali strpljenja jer će im sada ovo olakšati dolazak u bolnicu, ali i drugima koji budu koristili ovo parkiralište olakšat će traženje slobodnog parkirnog mjesta, rekao je gradonačelnik. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter