Parkirališta pored Konzuma i Petrola nude se za 19,2 mil. kuna

Parkiralište je vrijedno desetke milijuna  kuna  (P. GREGOROVIĆ)
Parkiralište je vrijedno desetke milijuna kuna (P. GREGOROVIĆ)

Čak 19,2 milijuna kuna je vrijednost koja se traži za nadzemno i podzemno parkiralište te nedovršenu građevinu na parceli pored Konzuma i Petrola u Vodnjanu. To je ujedno najskuplja istarska nekretnina koja se prodaje na Općinskom sudu u Puli u ovršnom postupku. Dražba će se održati 25. kolovoza, a kako je riječ o prvom ročištu može se prodati za dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno za 12,67 milijuna kuna. No, na dražbi mogu sudjelovati samo oni koji polože jamčevinu u iznosu od 10 posto vrijednosti nekretnine.
 
Konzum je uzeo u najam parkiralište 2011.
 
Kupcima će tada biti ponuđena, za 8,3 milijuna kuna, površina od 6.983 četvorna metra na adresi Istarska ulica broj 64. Od toga, na dvorište otpada 5.400 kvadrata, a na neizgrađenu poslovnu zgradu 1.583 kvadrata. Za 10,9 milijuna kuna ponuđeno je 1.606 kvadrata garaže u podrumu. Inače, Konzum je uzeo u najam parkiralište još 2011. godine.
 
Predmet prodaje je stečajna masa Oil Rijeka, a ovrhovoditelji su obrt Feroaluminij iz Pazina i tvrtka Trio 1 iz Buzeta. Tvrtka Oil Rijeka d.o.o. za veleprodaju i maloprodaju naftnih derivata u stečaju je brisana iz sudskog registra Trgovački sud u Pazinu prije godinu dana.
 
U neizgrađenoj građevini na parceli pored Konzuma bila je planirana poslovnica pošte i ljekarna, a očito je da samo Konzum ima interesa kupiti parkirališta pored svog trgovačkog centra. Pitanje je hoće li to kupiti na prvoj dražbi, kada može platiti dvije trećine vrijednosti, ili će čekati nova ročišta kada će biti ponuđeno i za manje novca.
 
Problemi s parkiralištem završili na sudu
 
O problemima financiranja gradnje tog parkirališta pisali smo u Glasu Istre 2011. godine. Tada smo izvijestili kako tvrtka Oil Rijeka duguje izvođaču radova, Istragradnji, 3,25 milijuna kuna, a ova potonja duguje već dvije godine podizvođaču, Auto Rovinju, 664 tisuće kuna. Direktor Auto Rovinja Ivo Tokić je zbog nenaplaćenog potraživanja morao otpustiti veliki broj zaposlenika i zadužiti se kod banaka, a direktor Istragradnje Boris Potočki je tada izjavio da se Istragradnja nalazi u nezavidnom položaju zbog nesavjesnog poslovanja i gospodarenja tvrtke Oil Rijeka. Inače, tvrtka Auto Rovinja i danas postoji, a 
Istragradnja je u stečaju od 2012.
 
Zbog neplaćenih radova postavljanja stotinjak metara željezne ograde jedan je obrtnik 2010. uklonio tu ogradu koja je okruživala parkiralište te je zamijenio crvenom najlonskom trakom. Zbog toga je završio na sudu, a bio je optužen za tešku krađu. (P. GREGOROVIĆ)
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter