Parkiraj u lokvu i - plati!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parkiranje vozila na trenutno lokvama i blatom prekrivenom terenu nakon bivšeg ACI-jevog servisa u Ulici 119. brigade Pulaparking je i ove godine poceo naplacivati pod blagoslovom pulske Lucke uprave.

Neuredena površina u koju nije uložena ni lipa - izuzev za postavljanje ploce s cjenikom - preko noci je pretvorena u parkiralište koje ce od gradana i turista musti novac do kraja vrucih mjeseci. Vec smo prošle godine pisali o nezakonitosti takve operacije jer pomorsko dobro podliježe koncesijskom režimu, što znaci da je prethodno trebao biti raspisan javni natjecaj za davanje u koncesiju.

Nadležne ovakvi postupci ocito ne brinu jer ne bi ponovo uvodili svojeglavi režim suprotan zakonskim propisima. Nažalost, njihova prljava igra rezultira time da ce za ukaljana vozila, cipele i hlace - bilo blatom ili ljetnom prašinom - pošten narod još morati i platiti!

Ovaj problem nije od jucer - i nekoliko godina unazad na to su mjesto znali dolaziti momci s torbicama koji su parkiranje naplacivali samo turistima, dok su domace ostavljali na miru. S obzirom na to da se to nije dešavalo redovito, kao uostalom i prošle godine - kada su kune od vozaca tražili uglavnom u vrijeme održavanja velikih manifestacija u Areni, covjek ne može znati kada mora platiti za parkiranje, a kada ne.

Uz to, nekome ce djelatnici Pulaparkinga, ako ih zateknu u trenutku parkiranja, napomenuti da ono više nije besplatno, dok ce drugi, koji su ondje ostavili automobil a da za to nisu izdvojili predvideni iznos, proci lišo, odnosno bez kazne.

Ocito iskorištavanje neuredene površine sa sobom povlaci i neuredna pravila - pa sve zajedno izgleda kao jedno veliko povlacenje za nos gradana i gostiju. Plati ako si budala!


Podijeli: Facebook Twiter