Parking u starom gradu ostaje besplatan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najavljena naplata parkinga na gradskom parkiralištu u starom gradu tijekom turisticke sezone nece biti uvedena jer za to nisu stvoreni uvjeti, doznajemo od gradonacelnika Tulija Demetlike. Naime, alternativno parkiralište kod groblja do daljnjega nece biti asfaltirano jer je cijena jedine ponude koja je pristigla na natjecaj bila za oko 20 posto viša od iznosa koji je u tu svrhu izdvojen u gradskom proracunu.

- Preostaje nam ili ponoviti javnu nabavu ili smanjiti obujam radova. Za sada nismo odlucili što cemo uciniti - kaže Demetlika.

Naplatu parkinga od cetiri kune po satu u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna gradonacelnik je najavio na sjednici gradskog vijeca održanoj 26. ožujka. Time se turistima htjelo omoguciti lakši pristup starom gradu i putem Labina 2000, koji naplacuje parking, više uprihoditi u gradsku blagajnu. Za takvu odluku ruke je diglo deset vijecnika koalicije IDS-BDSH, a devet oporbenih vijecnika bilo je protiv.

Najava je izazvala zabrinutost žitelja i gradana koji u stari grad dolaze na posao buduci da je alternativno parkiralište udaljeno oko 800 metara, pa je svojedobno potpisivana peticija protiv naplate, koja je predana u gradonacelnikov ured.

Gradonacelnik istice da od odluke o uvodenju naplate nije odustao, nego ju je stjecajem okolnosti odgodio. Buduci da se može ocekivati da se naplata ove godine nece uvoditi, ova odgoda prakticki znaci odustajanje i od posljednje varijante uvodenja novih parkirnih zona pod naplatom.

U konacnici se odustalo od naplate u Rudarskoj ulici, a naplata na parkiralištu trebala je biti uvedena samo u ljetnom periodu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter