Parking: SMS-om za čitav dan, kovanicama samo sat

Sustav naplate parkinga nije ujednačen (M. ANGELINI)
Sustav naplate parkinga nije ujednačen (M. ANGELINI)

Dana 30. lipnja je druga ljetna nedjelja kada Pula parking neće naplaćivati parking na većini parkirališta pod naplatom. Izuzetak su parkirališta na Karolini, veslačkom i oko Arene za automobile, te autobusima na rivi, koji su u ljetnom režimu naplate sukladno odluci direktora Branislava Bojanića.

Međutim, sustav naplate parkinga nije ujednačen pa još nije podešen za te promjene. Primjerice, na parkiralištu iznad Fine u Dobrichevoj ulici automat za naplatu je izdavao karte za parking i proteklih blagdana, a onaj tko je platio SMS-om dobio je poruku da je kupio kartu za sat vremena parkinga prvog radnog dana nakon blagdana. Dakle, na mjestima gdje se ne naplaćuje parking platni automati svejedno su izdavali parkirne karte.

No, što je na mjestima gdje je uvedena naplata nedjeljom i blagdanom? Iskustva od proteklih dana ukazuju da je u tom slučaju automat za naplatu radio i izdavao karte za svaki sat parkiranja koji je plaćen kovanicama. No, tko je parking želio platiti SMS-om dobio je poruku da mu tog dana nije naplaćena parkirna karta iako je parkiralište u sustavu naplate.

To znači da onaj tko ove nedjelje otiđe do centra Pule i poželi parkirati pred Arenom da će cjelodnevno parkiranje platiti četiri kune plus naknadu telekom operateru ukoliko se odluči za SMS plaćanje. No, ukoliko na mobitelu ima ograničenje u plaćanju, primjerice zbog manjka kuna na računu, i poželi plaćati kovanicama - bit će dužan trošiti četiri kune za svaki sat parkiranja.

Ostaje nepoznato hoće li kontrolori Pula parkinga tolerirati cjelodnevno parkiranje onima koji plate putem SMS-a svega četiri kune za uslugu koju inače Pula parkinga naplaćuje sto kuna. Direktor Bojanić veli da su upoznati s tim problemom i da će ga uskoro riješiti, a do tada će kontrolori tolerirati ako na naplatnim parkiralištima nedjeljom netko plati parking SMS-om i dobije potvrdu da je sa četiri kune platio za čitav dan. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter