Parking kod Pietasa zatvarat će se noću

Pripreme za postavljanje hidrauličnog stupa (C. B. G.)
Pripreme za postavljanje hidrauličnog stupa (C. B. G.)

Nakon što je Mjesni odbor Arena u Puli zatražio od gradske uprave pomoć u rješavanju problema oko noćnih gužvi tijekom vikenda na parkiralištu kod veslačkog kluba, jučer su se na tom parkiralištu pojavili radnici i počeli kopati. Kako smo saznali, postavljaju infrastrukturu za budući pilomat, hidraulični stup koji će biti montiran na sam ulaz u parkiralište.

Dernjava mladih u parku

- Kopamo rupu gdje će se postaviti stup kao barijera ulasku na parkiralište nakon 22 sata. Naime, ovaj će stup imati timer i senzor koji će se automatski spuštati i dizati nakon 22 sata. U stvari, stup će se sam podignuti u 22 sata, a spustit će se u 7 sati ujutro. Usto, postavljamo i nekoliko rasvjetnih tijela kako ovaj dio parka i dalje ne bi bio u škurom, rekli su nam radnici.

Podsjetimo, MO Arena je više puta zaprimio primjedbe i pritužbe građana Kolodvorske, Splitske, Ravenske i Ulice Akvilejskog prilaza koje su se odnosile na nesnosne gužve, buku i dernjavu mladih tijekom noći petkom i subotom. Na tom se parkiralištu okuplja omladina koja i ne zalazi u obližnji noćni klub Pietas Julia, već se zadržava pored svojih automobila iz kojih se ori muzika svakakve vrste i žanra. Ta buka i dernjava noću uznemiruje stanovnike ovog, nekoć mirnog i pitomog gradskog kvarta. Pojavom dvaju noćnih klubova u okolici taj je predio Pule, uglavnom vikendom, postao noćna mora svih susjeda.

Četiri nadzorne kamere

Ingerenciju nad tim parkiralištem ima komunalno poduzeće Pula parking koje će u cijelosti snositi troškove ove investicije. Direktor Branislav Bojanić kaže da će cijeli posao biti gotov za koji dan.

- Montirali smo hidraulički stup koji će raditi na vremenske senzore. U stvari stup će se podizati u 22 sata i nitko više neće moći ulaziti na parkiralište. Ona vozila koja budu ostala na parkingu iza 22 sata moći će izaći, a nakon njihovog izlaska, stup će se opet brzo podići. Usto postavit ćemo i četiri nadzorne kamere koje će snimati cestu, ulaz u parkiralište i zidić uzduž cijelog obližnjeg parka s obzirom na to da je ondje vikendom mnogo ljudi i dešavaju se neredi. Želimo da naše parkiralište ne bude poprište huliganstva i sličnih izgreda pa su kamere stoga neophodne. Imali smo problema s dovodom struje do kamera i stupa te senzora. No, jučer smo sve nedostatke zajedno s izvođačima radova uklonili. Vjerujem kako će već za ovaj vikend sve biti u funkciji te da će mještani ove četvrti ponovo mirno spavati, zaključio je direktor Bojanić.

Postavljanjem ove fizičke barijere barem će se donekle ublažiti buka noću. Ostaje za vidjeti hoće li stup izdržati nalete vandala! (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter