Parkfest: Dvodnevni rock festival u Novigradu

Splitski TBF nastupaju u petak u Novigradu (Arhiva)
Splitski TBF nastupaju u petak u Novigradu (Arhiva)

U Parku novigradske biskupije ovog vikenda održava se dvodnevni festival Parkfest, na kojem će nastupiti sveukupno osam bendova iz Hrvatske i Italije.

Tako će prvog dana festivala, u petak, nastupiti labinski We Stand United te dva splitska benda - TBF i Zinedine Zidane - dok će se u subotu koncertno predstaviti grupa Viribus Unitis, zatim pulski blueseri Delta Blues Gang, zagrebački Pips Chips and Videoclips, Elbow Strike iz Italije te Catrocks iz Poreča.

Oba dana koncerti počinju u 21 sat, a organizatori festivala iz Udruge za stare i mlade Novigrad ističu da i na ovom, devetom izdanju Parkfesta tradicionalno stavljaju akcent na mlade istarske bendove, koji se imaju priliku predstaviti publici te dijeliti pozornicu s afirmiranim glazbenicima. Navode i da su organizaciju uvelike pomogli Grad Novigrad, TZ Novigrada, Laguna Novigrad i Istarska županija, a novost je ove godine da se za vizualni identitet festivala pobrinula novigradska umjetnica Dragana Sapanjoš, koja je osmislila izgled pozornice i parka.

Sedmeročlani labinski hip-hop sastav We Stand United će tako u petak predstaviti pjesme koje će se naći na njihovu albumu koji upravo snimaju, a novosti će predstaviti i popularni splitski TBF-ovci, koji na jesen objavljuju novi album, a s njega su već predstavljena dva nova singla. Prvu večer festivala zatvaraju njihovi sugrađani, splitski Zinedine Zidan.

Žanrovski će subota ponuditi vrlo šaroliku svirku - tako koncertnu večer otvara instrumentalni trio Viribus Unitis iz Bjelovara, koji predstavljaju zanimljivu instrumentalnu kombinaciju - violončelo, gajde, udaraljke i električna gitara. S obzirom na to da Parkfest surađuje s Hrvatskom glazbenom mladeži (HGM), Viribus Unitis su pobjedom na festivalu "Immagine Croatia" osvojili nastup na Parkfestu. Pulski blueseri Delta Blues Gang na Parkfestu nastupaju u sklopu svoje "American Mile" turneje, a predstavit će svoj istoimeni album.

Zagrebački Pips Chips and Videoclips dugo nisu nastupili u Istri, a nedavno su objavili unplugged izdanje posljednjeg nagrađivanog albuma "Walt". Uz nove pjesme, na repertoaru će se naći i dobro znani hitovi, a valja spomenuti i da su dobili i nekoliko nominacija za Porina ove godine.

Talijanska stoner rock-grunge-southern rock grupa Elbow Strike prošle godine objavila je debitantski album "Planning Great Adventures". Grupu je osnovao Chris T Bradley, tekstopisac, glazbenik i svjetski putnik koji je sa raznim grupama nastupao po Americi, Europi i Aziji.

Iz Poreča pak dolaze Catrocks, koji sviraju obrade Led Zeppelina. Grupu čine pjevačica Petra Tripar-Peki, gitarist Vili Valenta (alias Hendrix Jimi jer grupa inače svira i obrade Hendrixa), basist Petar Dobrović i bubnjar Nikša Dragolin na bubnjevima. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter