Park u ?oserovu cast?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi obitelji, prijatelji i suradnici okupili su se u utorak na Gradskom groblju kako bi, zajedno s clanovima Vijeca Mjesnog odbora Veruda, odali pocast prerano umrlom Verudežu Sergiu Blažicu - ?oseru. Kako doznajemo od Radenka Ognjenovica, mjesni se odbor vec tradicionalno svake godine prisjeca svoga sumještanina.

- Još prije više od dvije godine predali smo Gradu inicijativu da se neki od pulskih trgova ili ulica nazove po pulskoj pjevackoj legendi. Nakon što su nas upozorili o problemu mijenjanja adresa, prijedlog smo preinacili te zatražili da se neuredena površina na uglu Krležine i ulice Veruda uredi kao park koji bi nosio ?oserovo ime, naveo je Ognjenovic dodajuci da ne zna kada bi se to i moglo dogoditi.

Bruno Langer primjecuje da se ovog ljeta puni 60-ta godišnjica ?oserova rodenja pa bi bilo lijepo da se park uredi do tada. Dodaje da ce se njegov rodendan u svibnju obilježiti velikim koncertom na Forumu, ciju ce organizaciju preuzeti ?oserovi prijatelji i volonteri.



Prošle je godine Odbor za utvrdivanje prijedloga imena ulica i trgova Pule na sjednici u srpnju pozitivno odgovorio tek na cetiri od dvanaest zahtjeva za uvrštenje prijedloga imena u Fond imena Grada. Odbijenicu je tada dobio i Mjesni odbor Veruda, koji je predlagao da se dio Krležine ulice preimenuje u Ulicu Sergia Blažica - ?osera. To odbor nije prihvatio s obrazloženjem da treba izbjegavati nepotrebno mijenjanje imena ulica, a zauzvrat je predložio postavljanje spomen ploce na zgradu u Krležinoj ulici. Odbor, medutim, ocito tada nije znao da kuce u kojoj je ?oser boravio više nema jer je uništena u požaru.


Podijeli: Facebook Twiter