Park skulptura Dubrova za EU-fondove

Josip Diminić i Vesna Jurić Bulatović
Josip Diminić i Vesna Jurić Bulatović

Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture RH, i njezini suradnici posjetili su u petak Park skulptura Dubrova. Njihovi domaćini bili su Zoran Rajković, predsjednik Mediteranskog kiparskog simpozija, njegov zamjenik i predsjednik Stručnog savjeta Josip Diminić i Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada.

Rajković je goste informirao o nedavnoj održanoj skupštini MKS-a i planovima za institucionalizaciju udruge, a Diminić, pokretač i voditelj simpozija u njegovoj 43-godišnjoj povijesti, s osnovnim naznakama plana njegovog daljnjeg razvoja.

- Osvjedočili smo se na licu mjesta o iznimnom bogatstvu koje ovaj park posjeduje: šezdeset i četiri skulpture najuglednijih hrvatskih i svjetskih kipara i posebno dionice Bijele ceste, sve uklopljeno u prirodno okruženje. Logično je da ovakav projekt ne može opstati mimo kompletne kulturno-turističke, ali i prirodoslovne valorizacije jer ovdje nalazimo rijetke i autohtone biljke. Sve zajedno daje izvrsnu mogućnost za prijavu Parka skulptura za sredstva europskih fondova. Ministarstvo kulture i dosad je pratilo ovaj projekt i mi smo tu da pomognemo, rekla je Jurić Bulatović nakon razgledavanja parka.

Prvi konkretni koraci najvjerojatnije će biti stavljanje u funkciju recepcije parka i postavljanje pločica s imenima autora ispod skulptura. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter