Park Plaza Histria otvara vrata u svibnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hotel Histria i apartmansko naselje Punta Verudela vec mjesec dana su pravo gradilište. Naime, krajem studenog poceli su intenzivni radovi na ovim objektima u vlasništvu pulske hotelske kuce Arenaturist, ne bi li u novom ruhu i s višom kategorizacijom docekali sezonu 2012. Hotel i naselje ogradeni su, na objektima su postavljene skele, a zvuk bušilica i slicnih strojeva trenutno je jedino što odzvanja s Verudele.

Izvršni direktor Arenaturista Igor Štokovic veli da bi se Histria po sadašnjim planovima trebala otvoriti 15. svibnja, a Punta Verudela negdje do kraja tog mjeseca. Zadovoljan je dosadašnjom dinamikom radova na hotelu, koji u 25 godina postojanja nikad nije bio zatvoren, cak ni zimi, kad vecina smještajnih objekata u Istri stavlja kljuc u bravu.

- Histria nece raditi za Uskrs, kada bi ovdje boravilo oko 500 gostiju, ali zato radi hotel Medulin, koji je umjesto Histrije otvoren citave zime, a za 15 dana otvorit ce se i hotel Belvedere u Medulinu. Takoder, postoji mogucnost da ce se za Uskrs otvoriti i hotel Brioni, rekao nam je Štokovic, u cijem smo društvu obišli gradilište na Verudeli, zajedno s tehnickim direktorom Arenaturista Dinom Buršicem te jednim od voditelja gradilišta Hrvojem Vranješom.

Buršic nam je rekao da su najprije ocistili sve objekte i uklonili pokucstvo, nakon cega su poceli postavljati nove elektroinstalacije, vodovodne cijevi te kanalizaciju i sustav grijanja.

- Na gradilištu je trenutno oko 400 gradevinskih radnika. Glavni je izvodac radova tvrtka Kamgrad iz Zagreba, koja je angažirala nekoliko podizvodaca. Nakon ovih grubih radova pocet ce uredenje pokaznih soba i apartmana, što bi trebalo biti gotovo vec za 10 dana, kada ce se vidjeti kako ce u konacnici izgledati sve sobe i apartmani u Histriji i na Punta Verudeli, uputio nas je Buršic.

Njihov je planirani izgled javnosti prezentiran još u ljeto pretprošle godine, cime je zapravo najavljena ova velika investicija Arenaturista. Naime, tada je tvrtka u funkciju stavila 16 soba i dva apartmana na jednom katu Histrije, koji su se ove godine, kako kažu u toj tvrtki, više nego dobro prodavali, iako im je cijena bila za 30 posto viša od one za standardne sobe.

Inace, u hotel i naselje, zajedno s okolnom infrastrukturom, prije svega hortikulturom, investira se 25 milijuna eura. Vanjski izgled ne bi trebao biti znacajno promijenjen, vec osvježen. Vecina ce se radova odvijati u unutrašnjim prostorima, a objekti ce dobiti i nove fasade.

Trenutno se u hotelu ureduju 233 sobe i devet suita. Istodobno su radnici u akciji i na najnižem nivou objekta, na kojem se nalazi unutarnji bazen i gdje ce nastati nova moderna wellness i spa zona s raznim saunama i prostorijama za masažne i beauty tretmane, relax prostore, kao i fitness studio na nešto više od tisucu kvadrata. Preuredit ce se i kongresni centar, po uzoru na jednu vec uredenu kongresnu dvoranu. Taj centar, koji je otvoren cijele godine, kao i hotel, može primiti oko 700 sudionika u glavnoj dvorani te 20 do 80 sudionika u tri manje sale. Sve dvorane ce se opremiti i najsuvremenijom tehnologijom. Bez promjene ce zasad ostati prostori u kojima su nocni klub i kasino.

Što se pak Punta Verudele tice, apartmanski dio naselja nakon preuredenja brojit ce 18 vila, 436 novih apartmana i 123 studija. Uz smještajni dio preuredit ce se vanjski bazen, djecja i shopping zona te uvesti dodatni novi sportski sadržaji.

Ovom investicijom Histria i Punta Verudela ce s dosadašnje tri zvjezdice prijeci na cetiri, što znaci i više cijene. U špici sezone dosad je Histria držala cijenu od 83 eura dnevno po osobi, dok ce se sada ona kretati od 100 do 330 eura, ovisno o tome je li rijec o superior sobi ili pak suiteu. Apartmani na Punta Verudeli u špici sezone stajali su od 79 do 142 eura po danu, a ubuduce ce to biti od 111 do 189 eura. Kako dodaje Štokovic, cijene još nisu do kraja definirane i ovisit ce o tome kako bude išao buking. Takoder, i Histria i Punta Verudela dobit ce nova imena - Park Plaza Histria i Park Plaza Verudela.


Podijeli: Facebook Twiter