Park doma "Domenico Pergolis" pod kljucem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavna kapija koja vodi u park doma za starije i nemocne "Domenico Pergolis" u Rovinju odnedavno je zatvorena za pješake.

Gradani su tuda kratili put prema ambulanti, vrticima i knjižnici, no zbog remecenja javnog reda i mira pojedinih ucenika škola koje se nalaze u blizini kapija je zatvorena pa ce gradani morati produžiti put za nekoliko metara.

- Time smo oštetili i naše korisnike, no nakon zajednickog sastanka predstavnika sve tri škole - gimnazije Zvane Crnje, Talijanske srednje škole i strukovne škole Eugena Kumicica, policije, grada i Komunalnog servisa, donijet je zakljucak da se poduzme i ta mjera.

Za vrijeme velikog odmora mladi bi gotovo zaokupili park i naši su se šticenici sve više povlacili u dom i unutarnje prostorije. Park pripada domu i njegovim korisnicima. I naši korisnici sada moraju dužim putem do ambulante, no buduci da su sve škole poduzele neke mjere zakljucak je bio da ce zatvaranje kapije tim mjerama pripomoci, rekla je ravnateljica doma Mirjana Banko Filipaj.

O problemu mladih koji su park koristili za pušenje, marendu, ali i druženje za vrijeme i nakon nastave pisali smo više puta. Policija je takoder intervenirala, no problem se nije riješio. Iako je zatvaranje jedna od mjera koja se htjela izbjeci i ne ide u prilog ni samim šticenicima, pokazala se dobrim potezom.

- Doista se pokazalo boljim, za vrijeme marende se manje okupljaju i, ako dolaze, dolaze pojedinacno. Kada traje nastava, doista ih je manje. Znam da ovakve mjere nisu popularne, no park pripada domu i kratiti put njime je isto kao prolaziti kroz tudi vrt, zakljucila je Banko Filipaj.


Podijeli: Facebook Twiter