Pariz: Uhićeno više od 100 Dinamovih navijača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan navijač zagrebačkog Dinama teško je ozlijeđen, a 24 ljudi uhićeno je nakon sukoba između navijača francuskog kluba Paris Saint Germaina i hrvatskog prvaka u ponedjeljak navečer u Parizu, dan uoči njihova ogleda u nogometnoj Ligi prvaka, prenose svjetski portali.

Još gotovo 80 navijača zagrebačkog Dinama uhićeno je u utorak ujutro u jednom pariškom hotelu nekoliko sati prije utakmice Lige prvaka između hrvatskog prvaka i PSG-a. Naime, Dinamovi navijači došli su u Pariz iako su im francuske vlasti zabranile dolazak.

Spomenute tučnjave su okončane s 24 uhićenja i jednim ozbiljno ozlijeđenim hrvatskim navijačem, izvijestila je policija koja je intervenirala na popularnom noćnom okupljalištu Trgu Bastille i uspostavila mir nešto prije ponoći. Jedan je svjedok izjavio kako se kod hrvatskog navijača radi o "prilično ozbiljnoj ozljedi prsa", a da su "u okršajima u središtu Pariza korištene dimne bombe i teleskopske palice", izvijestio je portal Francetvinfo.

Navodno su većina od 24 uhićenih Dinamovi navijači od kojih je dio odveden u policijsku postaju u 11. arondismanu. Neki od svjedoka objavili su na twitteru fotografije sukoba.

Još gotovo 80 navijača zagrebačkog Dinama uhićeno je pak u utorak ujutro u jednom pariškom hotelu nekoliko sati prije utakmice Lige prvaka između hrvatskog prvaka i PSG-a. Dinamovi navijači došli su u Pariz iako su im francuske vlasti zabranile dolazak.

"Odluka ministra unutarnjih poslova je na snazi, ti navijači nisu imali što raditi na francuskom teritoriju", izjavio je izvor blizak policiji.

U nedjelju je francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls zabranio dolazak Dinamovih navijača u Francusku, uz obrazloženje da želi "izbjeći ozbiljne sigurnosne rizike za ljude i imovinu".

Ministar je tada govorio o "vjerojatnom dolasku u Pariz od 150 do 200 pripadnika radikalne navijačke skupine Dinama Bad Blue Boysa koji nemaju ulaznice za utakmicu". "Provjerit ćemo je li dio danas uhićenih navijača sudjelovao u jučerašnjoj tučnjavi", dodao je isti izvor.

"S obzirom na incidente u prvoj utakmici, znali smo da ti navijači nemaju nikakve veze s ljubavi prema nogometu i da mogu izazvati nasilje", izjavio je Manuel Valls.

"Prijave će ići protiv onih koji su sudjelovali u tučnjavi i oni će biti prepraćeni do granice. Protiv francuskih navijača kojima je zabranjen pristup stadionu također će biti podignute prijave, a policijske kontrole oko stadiona bit će pojačane", dodao je ministar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter