Pariz u strahu od serijskog ubojice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parizom se širi strah od serijskog ubojice nakon što su od studenog prošle godine zabilježena cetiri ubojstva izvedena na isti nacin, prenosi BBC. Sve su se ubojstva dogodila u Parizu i okolici, a pocinjena su istim oružjem, pištoljem kalibra 7,65 mm. Posljednje se dogodilo u cetvrtak.

Napadac je svaki put pobjegao motociklom, nalik nedavnim ubojstvima u Toulouseu, no motiv posljednjih ubojstava još nije utvrden. Posljednja žrtva je 47-godišnja žena alžirskog podrijetla, ubijena u haustoru svoje zgrade u okrugu Grigny, južno od Pariza.

Tužiteljica Marie-Suzanne Le Queau kaže da su okolnosti posljednja tri ubojstva osobito slicne jer su sve žrtve upucane u glavu i sva su se zbila u isto vrijeme, izmedu 16 i 18 sati. Dodala je da policija pokušava utvrditi jesu li žrtve na bilo koji nacin povezane i je li možda pocinitelja zlocina ipak više.

Francuzima su još živa sjecanja na masovna ubojstva u Toulouseu i okolici, koja je prošli mjesec pocinio samoproglašeni pripadnik Al Kaide Mohamed Merah.


Podijeli: Facebook Twiter