Pariz: Muškarac je napao vojnike nožem uz uzvik "Allahu Akbar"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac je napao vojnike hladnim oružjem uz uzvik "Allahu Akbar" u petak ujutro blizu muzeja Louvre u Parizu prije nego ga je teško ranio jedan vojnik, a radi se o napadu "terorističkog karaktera", kako je rekao francuski premijer. 

Napadnut vojnik lakše je ranjen dok je napadač "ranjen u trbuh", kazao je načelnik pariške policije Michel Cadot. "Nakon provjere sadržaja dviju torbi koje je nosio na leđima, ustanovili smo da nije bilo eksploziva", rekao je on. 

Ovaj je napad "vidno terorističkog karaktera", kazao je premijer Bernard Cazeneuve. 

Do napada dolazi u kontekstu povećane džihadističke prijetnje u Francuskoj, pogođenoj nizom neviđenih džihadističkim napada unazad više od dvije godine. 

Po načelniku policije, napadač naoružan s najmanje jednom mačetom, "nasrnuo je na policajce i vojnike" u Carroussel du Louvre, trgovačkom centru blizu muzeja, izgovorio prijetnje i uzviknuo "Allahu Akbar". Vojnik je ispalio pet metaka i napadača pogodio u trbuh. 

"Mislim da se radi o napadu osobe koja je očito željela napasti, koja je izravno prijetila i izgovarala riječi koje daju naslutiti kako je to željela učiniti u terorističkim okvirima", rekao je policijski načelnik. 

Posjetitelji koji su bili u muzeju u trenutku napada, njih oko 250, zadržani su na distanci i sklonjeni u "osigurani" dio muzeja, kazao je. 

Okolicu muzeja blokirali su brojni policajci u zaštitnim prslucima. 

Francuska je pod posebnim režimom izvanrednog stanja nakon napada u studenom 2015. u Parizu te vojnici svakodnevno vrše ophodnju ulica glavnog grada i turističkih znamenitosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter