Pariz: Julie Gayet na dodjeli Cezara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska glumica Julie Gayet prvi se put pojavila u javnosti u petak navečer na svečanosti dodjele najprestižnije francuske nagrade za glumačka ostvarenja Cezar 2014., nakon 10. siječnja kada je otkrivena njezina veza s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

41-godišnja glumica na crveni je tepih stigla odjevena u crno odijelo i košulju, a bila je nominirana u kategoriji najbolje sporedne glumice za ulogu u filmu "Quai d'Orsay" Bertranda Taverniera.

Redateljski debut glumca Guillaumea Galliennea, autobiografska komedija "Les Garcons et Guillaume, a table!" nominiran je u deset kategorija, a osvojio ih je pet - za najbolji film, za najboljeg glumca (Gallienne), za najbolji debitantski film, za najbolju adaptaciju scenarija i najbolju montažu.

Francuskog Oscara za režiju dobio je Roman Polanski za film "Venera u krznu", najboljim stranim filmom proglašen je film "Alabama Monroe", obiteljska drama belgijskog redatelja Felixa van Groeningena. Film je nominiran i za Oscara za najbolji strani film.

Cezara za najbolju žensku ulogu osvojila je Sandrine Kiberlain za ulogu u filmu "9 mois ferme", a počasnog Cezara američkoj glumici Scarlett Johansson uručio je američki redatelj Quentin Tarantino. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter