Pariz dobiva prvi stalni muzej posvećen modi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetska prijestolnica mode, Pariz, konačno će dobiti prvi stalni muzej posvećen modi koji će biti otvoren tijekom cijele godine, a posjetitelje će provesti kroz modnu povijest od 18. stoljeća do najnovijih modnih trendova, piše AFP. 

Čuveni pariški muzej mode smješten je u neorenesansnoj palači Galliera iz 19. stoljeća. Ondje su se u posljednje četiri godine izlagali haute couture radovi najvećih francuskih modnih kreatora, a sada će biti pretvoren u stalni muzej mode te će biti otvoren tijekom cijele godine. 

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo je kazala da će se u Palais Gallieri, uz pomoć modne kuće Chanel, izgraditi novi prostori, a radovi će stajati oko 5,7 milijuna eura. 

Obnovljeni muzej vrata će za posjetitelje otvoriti 2019., a bit će nazvan po osnivačici modne kuće Chanel, Gabrielle Coco Chanel. 

"Pariz će s ponosom otvoriti taj izniman prostor i još jedanput pokazati da je svjetska prijestolnica visoke mode", rekla je gradonačelnica Hidalgo. 

Muzej se nalazi u bogatome dijelu francuske prijestolnice na desnoj obali Seine, preko puta muzeja moderne umjetnosti Palais de Tokyo gdje se održavaju brojne modne revije tijekom Pariškoga tjedna mode. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter