Pariz: Blanka Vlašić treća, Ana Šimić peta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je treće mjesto u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Parizu s preskočenih 198 centimetara, dok je Ana Šimić bila peta s visinom od 192 cm.

Prvo mjesto osvojila je Ruskinja Ana Čičerova preskočivši 201 cm, dok je druga bila Amerikanka Brigetta Barrett s visinom od 198 cm. Čičerova je pokušala preskočiti i 205 cm, što bi bio najbolji rezultat sezone, no nije uspjela, pa Amerikanka Barretts s rezultatom 204 i dalje ostaje vlasnica najboljeg rezultata ove godine.

Blanka je u Parizu nastupila jubilarni deseti put, a dosad je pet puta pobijedila. Najbolji rezultat je ostvarila 2010. i 2007. preskočivši 202 cm. Bio je to ujedno i njezin četvrti miting Dijamantne lige ove sezone.

U New Yorku je bila najbolja s visinom od 194 cm, u Rimu je preskočila centimetar više, no bila je treća, dok je u Oslu s visinom 190 zauzela peto mjesto. Najbolji skok ove sezone Vlašić je imala na nedavnom mitingu u njemačkom Buhlu, gdje je slavila s dva metra.

Ana Šimić je u Parizu debitirala ove sezone u Dijamantnoj ligi. Trebala je nastupiti i u Rimu, no nije imala sreće jer joj je francuski sprinter Jimmy Vicaut zabunom uzeo sportsku opremu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter