Pariška premijera Opel Astre GTC

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon peterovratne i karavanske izvedbe Opel Astre, došao je red i na predstavljanje atraktivne trovratne inacice, poznatije kao Astra GTC.

Nova Astra GTC Paris bit ce predstavljena u konceptnom izdanju na nadolazecoj izložbi u Parizu, koja ce se, baš kao i sestrinski model Chevrolet Cruze, od konacne izvedbe razlikovati tek po pokojem detalju: LED svjetlosnom sklopovlju i masivnim 21-colnim aluminijskim felgama.

Automobil od 4,46 metara pogoni dvolitreni turbopunjeni benzinac s direktnim ubrizgavanjem za koji proizvodac iz Russelsheima kaže da razvija maksimalan broj konjskih snaga, što bi, vjerojatno trebalo znaciti da razvija više od 200 KS, a pojedini mediji nagadaju i 280 KS.

Ovjes se pak sastoji od McPhersona sprijeda i polukrute osovine s Wattsovom vezom straga. Tu je i unaprijedena izvedba prilagodljivog mehatronickog ovjesa FlexRide te prednji elektronicki diferencijal s ogranicenim proklizavanjem. Snaga se, pak, na prednje kotace prenosi putem rucnog šesterostupanjskog mjenjaca. Više detalja imat cemo nakon službene premijere automobila koncem rujna.


Podijeli: Facebook Twiter