Parenzana okupila 400 Porečana i turista

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Gotovo 400 Porečana i turista natiskalo se danas u uvali Peškera na startu pete po redu rekreativne Parenzane u organizaciji Turističke zajednice Poreča. Biciklisti, hodači i trkači svih uzrasta okupili su se na livadi nadomak centra grada, odakle su u 10 sati krenuli uživati u lijepo vremenu. Za bicikliste je bila pripremljena trasa od 20 kilometara, a za one koji su odlučili trčati ili hodati duljina dionice bila je deset kilometara.

Ovu manifestaciju, koja se tradicionalno održava u sklopu programa obilježavanja 30. travnja, kada se slavi Dan grada i oslobođenja Poreča, podržava Grad, a suorganizira Biciklistički klub Poreč. Kao što je bilo i najavljeno, uz porečke rekreativce na Parenzani su sudjelovali brojni Slovenci koji uobičajeno u velikom broju dolaze u Istru proslaviti prvomajski blagdan. No, bilo je i Talijana i Austrijanaca, koji su ovog vikenda popunili 30 ovdašnjih hotela, apartmanskih naselja i kamp.

-Izuzetno smo zadovoljni odazivom i lijepim vremenom koje nas je poslužio. Nismo očekivali toliko rekreativaca, a posebno nas veseli velik broj Slovenaca i drugih gostiju, što govori da su dobro informirani o našim manifestacijama, kazao je u ime organizatora direktor TZ-a Nenad Velenik.

Cilj rekreativaca bila je jama Baredine kod Nove Vasi, gdje je sve sudionike dočekao besplatni fažol s kobasicama i piće, te zabava uz grupu Baredinesaurusi. Ondje je bilo posebno živo jer je TZ za svih osigurao i posjet uz stručne vodiče jami Baredine i Muzeju traktora. To je bila prilika koji su iskoristili sudionici svih uzrasta, od onih najmlađih do najstarijih. U ime domaćina i Grada sudionike je pozdravio i dogradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Za hodače i trkače bio je osiguran autobus za povratak u grad, dok su se biciklisti u pratnji vodiča natrag vratili po trasi Parenzane.

Spomenimo još da je današnji dan bio idealan za boravak u prirodi. Kao stručni vodiči bili su angažirani stručnjaci - kineziolozi Miroslav Vranić i Toni Labinjan, te jedan od osnivača Biciklističkog kluba Poreč Bojan Horvat. (T. KOCIJANČIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter