Parenzana Festival ispunio ocekivanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi Parenzana Festival održan je prošle subote u poreckom starom remontu. Likovna radionica "Boršaonica" okupila je manji broj djece koja su oslikavala platnene torbe od cije ce prodaje novac biti doniran poreckom Centru za inkluziju.

Koncertni dio festivala poceo je nastupom poreckog funk/hip-hop sastava Shoopak Tacoor koji je svojim veselim ritmovima i humoristicnim tekstovima uspio nasmijati i razmrdati u pocetku malobrojne posjetitelje.

Buzetski ska-punkeri Posljednji bunker prvi su put nastupili pred poreckom publikom i predstavili autorski repertoar koji karakterizira socijalno-politicka tematika.

Ljudi su se poceli skupljati u vecem broju za vrijeme nastupa poreckog Cirkusa, koji ih je dobro zagrijao za nastup zadarskog Postolara Trippera. Pred tristotinjak fanova Zadrani su u dvosatnom nastupu izveli poznate pjesme s prijašnjih albuma te predstavili novi materijal s albuma "Cujem ja netko šuti".

- Festival je odlicno prošao i ispunio je naša ocekivanja. Unatoc relativno malom broju posjetitelja mi smo zadovoljni jer je vecer prošla bez ikakvih incidenata i svi su se dobro zabavili. Prodajom torbi uspjeli smo skupiti 300 kuna za Centar za inkluziju, ali cemo donirati i nešto iz vlastitog budžeta, rekao je jedan od organizatora, pjevac poreckog Cirkusa Vedran Šušnjic Šuško te dodao da se nada da ce se festival održati i sljedece godine. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter