Paravinju napali u zatvoru, završio na Hitnoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

 

Nije prošlo niti desetak dana od početka novog suđenja Draganu Paravinji, a ponovno novi incident s optuženim za silovanje i teško ubojstvo Antonije Bilić. Pred šibenskim sudom je naime trebalo započeti novo suđenje, jer je prva presuda od 40 godina zatvora "pala" na Vrhovnom sudu, no odmah je i odgođena: Paravinja je zatražio izuzeće šibenskog suda, o čemu odlučuju na višem sudu pa je rasprava odgođena.

Na to ročište je iz zatvora inače stigao u kratkim hlačama i "japankama", kao da ide na plažu, no kako postupak zapravo nije ni započeo, nije se otkrilo da li bi sud inzistirao na primjerenom dress-codeu i vratio Paravinju u zatvor.

A baš u šibenskom zatvoru, gdje je inače Paravinja jedan od najmanje omiljenih "stanara", navodno je u ponedjeljak došlo do izgreda među zatvorenicima u kojima je upravo optuženi za strašan zločin izvukao deblji kraj. Navodno je došlo do kraće prepirke tijekom sat vremena obavezne šetnje u dvorištu, jedan od zatvorenika udario je Paravinju pa mu se pridružio još jedan, prije nego li su pravosudni policajci stigli intervenirati i razdvojiti ih.

Iako prema neslužbenim informacijama Paravinja nema ozbiljnih povreda, dapače niti posebnih tragova (priča se da su mu zatvorenici odalamili nekoliko "pljuski") napada, svejedno je odveden u šibenski Hitni prijem jer se žalio na glavobolju i neke druge boljetice...

Tereti ga se da je silovao Antoniju Bilić i potom nesretnu djevojku ubio kako bi prikrio seksualni zločin, što predstavlja kvalifikatorni (teški) oblik ubojstva za koji je maksimalna kazna i do 40 godina zatvora, koliko je dobio na prvom suđenju.

Međutim, na Vrhovnom sudu smatraju da treba bolje potkrijepiti dokaze o silovanju. Čitajući između redaka, to znači da Paravinja, ukoliko mu se ne dokaže silovanje, može proći i puno bolje, za "obično" ubojstvo naime može dobiti do 15 godina zatvora. (M. MATANA)


Podijeli: Facebook Twiter