Paravinji zatvor za pokušaj silovanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Paravinja u petak je na Osnovnom sudu u Sokolcu u BiH nepravomocno osuden na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja jedne djevojke 2002. godine na podrucju Jahorine.

Glavni i zasad jedini osumnjicenik za ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilic (17) najvjerojatnije ce privremeno biti izrucen Hrvatskoj da bi se u cijelosti provela istraga o slucaju njezinog nestanka, a takav zahtjev je u petak i stigao iz Ministarstva pravosuda Hrvatske u Sarajevo.

Pomocnik ministra pravosuda BiH Nikola Sladoje zadužen za medunarodnu suradnju objasnio je da prije donošenja odluke o novom zahtjevu iz Hrvatske moraju pricekati dokumentaciju o presudi koja je Paravinji izrecena na sudu u Sokolcu zbog pokušaja silovanja te onu kojom je Srbija obrazložila svoj zahtjev za izrucenje, s obzirom na to da je Paravinja i u toj zemlji osuden zbog silovanja na cetiri i pol godine zatvora.

Ako bi Paravinja Hrvatskoj bio izrucen privremeno, istraga bi se mogla okoncati, a on bi nakon toga bio vracen u BiH do donošenja pravomocne presude. I izdržavanje eventualne zatvorske kazne po toj presudi moglo bi biti stvar novog dogovora Hrvatske i BiH.


Podijeli: Facebook Twiter