Paravinja uhicen, Antoniju traže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Paravinja (43), vozac kamiona koji se dovodi u vezu s nestankom 17-godišnje Antonije Bilic, uhicen je u nedjelju u podrucju Donjih Srdevica u Republici Srpskoj, potvrdila je Hini glasnogovornica MUP-a RS-a Mirna Šoja. Paravinja je priveden u nedjelju u ranim poslijepodnevnim satima u sjedište Centra službi sigurnosti u Banjoj Luci gdje je u tijeku kriminalisticka obrada nad njim, rekao je novinarima ravnatelj policije Republike Srpske Gojko Vasic.

Paravinja je tijekom ispitivanja priznao da je Antonia Bilic bila u njegovom kamionu, ali i dalje tvrdi da nije povezan s njenim nestankom, doznaje agencija Srna. Paravinja ce biti podvrgnut poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo govori li istinu.

Policije Hrvatske i entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini zajednicki provode istragu ciji je cilj utvrditi je li i na koji nacin Dragan Paravinja (43) povezan s nestankom malodobne Antonije Bilic, izjavio je u nedjelju u Banjoj Luci zamjenik ravnatelja Uprave policije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkic.

On je pri tom istaknuo kako je za sada teško procijeniti do cega ce istraga dovesti te kako sudbina Antonije Bilic ostaje neizvjesna a neizvjesno je i kome ce Paravinja biti izrucen s obzirom na to da se za njim traga u tri države.

"To je stvar ministarstva pravosuda tri države odnosno prvenstveno Ministarstva pravosuda BiH, odnosno Srbije i Republike Hrvatske i ne bih to želio komentirati... Nadamo se da ce ovo kriminalisticko istraživanje koje provode zajednicki timovi iz RS i Hrvatske dovesti do pronalaska Antonije Bilic, nadamo se žive. Naravno, policija u cijelom tom spletu okolnosti ne može iskljuciti najtežu posljedicu", kazao je zamjenik ravnatelja hrvatske policije.

Direktor policije RS Gojko Vasic takoder je istaknuo kako je istraga trenutacno u vrlo osjetljivoj fazi te kako istražitelji moraju sve provjeriti na terenu.

"Na temelju izjava i pisanja poruka znamo da toj osobi (Paravinji) ne smijemo toliko vjerovati da bi potaknosti iznosili u javnost. Moramo najprije sve provjeriti na terenu a ukoliko se pokaže da govori istinu ili da želi suradivati kada dodemo do toga da napravimo naredni korak onda cemo s kolegama iz Hrvatske to dati u javnost", kazao je Vasic.

Komentirajuci dalji tijek postupka u odnosu na Paravinju Vasic je kazao kako ce on nakon zadržavanja i ispitivanja na banjoluckoj policiji biti predan opcinskom sudu na Sokocu koji je za njim još 2005. godine raspisao tjeralicu zbog sumnje da je pokušao silovanje.

Nakon okoncanja postupka pred tim sudom Paravinja bi mogao biti predan Sudu BiH koji ima ovlasti donositi odluke o izrucenju. 


Podijeli: Facebook Twiter