Paravinja se ne protivi izrucenju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Paravinja, kojeg se sumnjici za ubojstvo Antonije Bilic, u ponedjeljak je na rocištu pred Sudom BiH u Sarajevu, na kojemu se razmatrao zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuda za njegovim izrucenjem, pristao na izrucenje Hrvatskoj, no navodno posjedovanje bosanskohercegovackog državljanstva i postupak koji se protiv njega vodi pred Sudom u Sokocu mogli bi znacajno zakomplicirati cijeli postupak, potvrdili su u Sudu BiH i njegova braniteljica.

"Paravinja se ne protivi izrucenju Hrvatskoj i pri tome traži pojednostavljeni postupak kako bi procedura izrucenja bila što kraca", rekla je za Hinu glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžic.

Dodala je medutim da ekstradicijski postupak protiv Paravinje ne može zapoceti dok se ne okonca pritvor koji mu je odredio sud u Sokocu koji ga tereti za pokušaj silovanja u BiH. Glasnogovornica Hadžic je pojasnila da taj pritvor može najduže trajati šest mjeseci.

Paravinja, koji se nalazi u pritvoru Kula, prvi je put ustvrdio da uz hrvatsko i srbijansko ima i bosanskohercegovacko državljanstvo što bi cijeli postupak izrucenja moglo dodatno otežati. Po rijecima njegove odvjetnice Milane Borovcanin, ukoliko se potvrdi da ima i bosankohercegovacko državljanstvo, onda bi se i izrucenje dovelo pod znak pitanja.

Sam Paravinja je pred Sudom BiH u ponedjeljak opovrgnuo da je ubio Antoniju Bilic kazavši da ocekuje da u Hrvatskoj nece biti optužen za ubojstvo i silovanje. Dodao je da je iskaz policajcima u Banja Luci o ubojstvu Antonije Bilic dao pod prisilom.


Podijeli: Facebook Twiter