Paravinja povezan s ubojstvom novinarke u Srbiji?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Helena Biocic iz MUP-ovog Odjela za odnose s javnošcu izvijestila je u nedjelju da su sa srpskom stranom razmijenjene informacije vezane za ubojstvo srpske novinarke Radislave Dade Vujasinovic, a na temelju tih informacija od istražnog ce suca biti zatraženo da se ispita Dragan Paravinja, kojeg hrvatski mediji dovode u vezu sa smrcu te srbijanske novinarke.

Srbijanska javna tužiteljica Zagorka Dolovac reagirala je u subotu na napise hrvatskih medija rekavši da ce Više javno tužiteljstvo u Beogradu u najkracem roku poslati zahtjev istražnim tijelima u Hrvatskoj da se Paravinja ispita u vezi sa smrcu novinarke.

Paravinju se povezuje sa slucajem nestanka Antonije Bilic te još dva silovanja, a on se trenutno nalazi u pritvoru šibenskog suda.

"Bit ce to prilika da se Paravinja ponovno ispita o nekim drugim slucajevima, a ponovno ispitivanje za slucaj nestanka Antonije Bilic je u rukama nadležnog istražnog suca", rekla je Biocic.

Beogradska novinarka tjednika Duga, koja je bila poznata po tekstovima o povezanosti kriminala i politike, pronadena je 1994. mrtva u svom stanu, a nakon obavljene istrage receno je da je izvršila samoubojstvo.


Podijeli: Facebook Twiter