Paravinja pobjegao specijalcima, supruga uhicena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac šlepera Dragan Paravinja, kojega hrvatska policija traži zbog nestanka 17-godišnje Antonije Bilic, lociran je poslijepodne na podrucju Dervente i Prnjavora u Republici Srpskoj. Potvrdeno je to iz MUP-a uz napomenu da Paravinja nije uhicen i da za njime traje potraga. No, prema posljednjim informacijama, uhicena je njegova supruga i rodak koji ga je skrivao u selu Donji Srdevici, dok je on uspio pobjeci. Satima je pješice bježao specijalcima i nije se želio predati.

Policija je sve snage u potrazi za nestalom Antonijom Bilic iz Kricaka kod Drniša usmjerila na pronalazak 43-godišnjeg Dragana Paravinje, vozaca plavog šlepera u vlasništvu tvrtke Godec beton iz Sesveta. U potragu se ukljucio i helikopter sa termo kamerom, koji pretražuje šumu u koju se pred policijom sklonio odbjegli Paravinja, a u potjeri sudjeluje i stotinjak lovaca iz lovackog udruženja Srna, koji pretražuju teren. Na terenu su i psi tragaci. Kako navode Nezavisne novine, u šumi u kojoj se nalazi Paravinja oko 21 sat zaculi su se pucnjevi.

Sarajevski Dnevni Avaz javlja da je zbog mraka i slabo pristupacnog terena, obustavljena potraga za Paravinjom. Iz MUP-a Republike Srpske kažu da ce potraga biti nastavljena u petak ujutro.





Podsjetimo, šleper je policija zaustavila prije dva dana na autocesti A1 kod Sv. Roka jer su pregledom snimki s nadzornih kamera utvrdili da je 7. lipnja, kada je nestala Antonija Bilic, bio na drniškom i ogulinskom podrucju, a utvrdeno je i da ga je tada vozio Paravinja koji se, k tome, danima nije pojavio na poslu niti se javlja na pozive na mobitel.

U šleperu su pronadene ženske vlasi koje se vještace u Centru za forenzicna ispitivanja Ivan Vucetic te se još uvijek ne zna pripadaju li nestaloj djevojci ili ne, a policija je u cetvrtak blokirala i pretražila selo Bilišane Donje kod Obrovca u kojemu Paravinja povremeno boravi. Pretražena mu je kuca, svi napušteni objekti na tom podrucju kao i teren uz rijeku Zrmanju, no, kako doznajemo, tu nikakve tragove koji bi ga povezali s Antonijom Bilic nisu našli.

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor naglasila je da ne mogu govoriti o osumnjicenima prije nego što budu gotovi nalazi vještacenja dokaza pronadenih u kamionu koji se ocekuju u petak ili subotu.

- Istovremeno, mi radimo i dalje, pregledavamo snimke nadzornih kamera, vrše se provjere osoba koje odgovaraju opisu fotorobota ili koje se zateknu kao vozaci u teretnim vozilima koje prema opisu odgovaraju traženom vozilu. U petak ce se nastaviti i daljnje pretrage terena, rekla je Marica Kosor. (Zorana DELJANIN/Novi list)


Otišao sa suprugom
Jedini žitelji u mjestu, Boško i Marta Paravinja, ispricali su da se Dragan rodio i živio u Srbiji u Novoj Pazovi te da je radio kao vozac u Sloveniji, a unatrag godinu dana u Hravtskoj.
– U Bilišane je dolazio prespavati izmedu tura koje je vozio. Zadnji put smo ga vidjeli ovaj ponedjeljak. Po njega je došla supruga i otišli su, kazala je Marta Paravinja dodavši da mu supruga i dvoje djece žive u Srbiji.

Tjeralice u BiH i Srbiji zbog silovanja
Potvrdena je i informacija da je Paravinja u Srbiji osuden zbog silovanja i pokušaja silovanja, a buduci je nedostupan tamošnjim vlastima za njim je raspisana medunarodna tjeralica 2004. godine. I policija iz BiH za njim je raspisala tjeralicu godinu dana kasnije.


Podijeli: Facebook Twiter