Paravinja otkazao odvjetnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Paravinja, 43-godišnji vozac kamiona, osumnjicen za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilic iz Kricki pored Drniša te za pokušaj silovanja još jedne djevojke, na današnjem prvom pripremnom rocištu pred Županijskim sudom u Šibeniku zatražio je promjenu odvjetnika koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, što je sud prihvatio i odgodio rocište dok ne nade novog.

Paravinja je rekao da nije suglasan da ga dalje brani Branko Baica jer nije zadovoljan njegovim dosadašnjim radom. Kazao je kako je Baica pogodovao tužiteljstvu i optužnici, za koju, ustvrdio je, uopce ne zna zašto je protiv njega podignuta.

Sutkinja u postupku Nives Nikolac njegov je zahtjev prihvatila, odgodivši glavnu raspravu na neodredeno vrijeme, no rekla mu je da u najkracem roku mora odabrati novog branitelja jer više nece odgadati glavnu raspravu.

Paravinja je ranije pismeno tražio i izuzece Županijskog suda u Šibeniku, no sutkinja Nikolac taj je njegov zahtjev odbila.

Sud je prihvatio zahtjev Dragana Paravinje da kontaktira s obitelji.

Na današnjem je rocištu objasnio kako je šest mjeseci bio u izolaciji, te kako nije imao pravo na kontakte, što je iznenadilo sutkinju Nikolac jer mu je, kazala je, odobrila kontaktiranje s obitelji.

Dragan Paravinja zatražio je otvoreno sudenje na kojem bi mogli prisustvovati i mediji, no sutkinja Nikolac je obrazložila kako ce se o tome odlucivati nakon što pronade branitelja, dakle na prvoj sljedecoj raspravi.

Današnjem rocištu prisustvovala je i obitelj Antonije Bilic ciji su roditelji trebali biti prvi svjedoci optužbe, no kako je rocište odgodeno jer je Paravinja 'otpustio' svog branitelja Baicu, oni nisu svjedocili.

Za medije danas nisu htjeli davati nikakve izjave, osim kako 'ovo nisu ocekivali'.

Branitelj obitelji Vinko Ljubicic kazao je, pak, da je ocekivao pocetak rasprave, no nije želio osporavati pravo obrane. "Imamo povjerenje u ovaj sud, poznajuci ga, vjerujem da ce sve biti po propisima", porucio je Ljubicic.

Nakon rocišta Branko Baica, sada vec bivši branitelj Dragana Paravinje, kazao je kako je ocekivao da ce mu klijent otkazati suradnju.

Na novinarsko pitanje kupuje li Paravinja na ovaj nacin vrijeme, odgovorio je potvrdno, ustvrdivši kako ce trebati proteci odredeni period da se novi Paravinjin odvjetnik upozna s glomaznim spisom koji sadrži više od 40 sati audio-vizualnog materijala. Baica, stoga, pretpostavlja da ce se novo rocište zakazati tek za 20 do 25 dana.

Novinari su Branka Baicu pitali i za navodnu izolaciju o kojoj je na rocištu pricao Paravinja, a zbog koje, kako tvrdi, nije mogao kontaktirati s obitelji.

Istina je da je bilo odredenih problema, potvrdio je Baica, i to, kako je rekao, zbog "tehnologije pozivanja i cinjenice da je Paravinja mogao ostvariti samo jedan poziv tjedno".


Podijeli: Facebook Twiter