Paravinja: Nisam kriv, dokazi su podmetnuti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u petak navecer izrucen Hrvatskoj, Dragan Paravinja danas je pred istražnim sucem izjavio da nema nikakve veze s nestankom Antonije Bilic, da je nije ukrcao u kamion niti ima saznanja o njezinoj sudbini te da su tragovi koji ga povezuju s nestankom maloljetnice podmetnuti, izvijestio je novinare glasnogovornik i sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivic.

Sudac je kazao da je Paravinja porekao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, a to su pokušaj silovanja djevojke kraj Omiša te teško ubojstvo Antonije Bilic koju je navodno zadavio kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Paravinja je danas pred sucem kazao da spornoga dana uopce nije vozio na dionici koju je policija istragom utvrdila te da nema nikakve veze s nestankom Bilic, da djevojku nije ukrcao, niti ima saznanja o njezinoj sudbini.

Nadalje tvrdi da su tragovi koji su pronadeni u njegovom kamionu, a dovode ga u vezu s nestankom maloljetnice iz Drniša podmetnuti.

Kazao je takoder da je pod pritiskom izmislio izjavu koju je dao banjaluckim policajcima te da je iz istoga razloga izmislio i priznanje za pokušaj silovanja žene u Sokolcu na teritoriju BiH, izvijestio je glasnogovornik suda.

Paravinja je danas pred sucem odgovarao i na pitanja vezanja uz kazneno djelo pokušaja silovanja žene na splitskom podrucju te je priznao da je imao kontakt sa ženom koja ga je prokazala kao njezinog napadaca, ali da je nije napao, niti pokušao silovati.

Sudac Ivic je rekao da ce se istraga nastaviti po planu, a prema potrebi provest ce se ispitivanja svjedoka, vještacenje i istražne radnje koje je predložilo državno odvjetništvo.

Dodao je da Paravinju u šibenskom zatvoru tretiraju jednako kao i sve ostale pritvorenike, te kako osumnjicenik nije ništa posebno tražio niti se na što žalio. Po dolasku u pritvor Paravinju je pregledao psihijatar.

Paravinja je nakon uhicenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je zadavio Antoniju Bilic i njezino tijelo bacio u jezero na rijeci Krki, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuden batinama.

Antonija Bilic posljednji je put videna 7. lipnja ujutro dok je na cikolskom mostu u Drnišu ulazila u kamion koji je vozio osudeni silovatelj Paravinja. U njegovom kamionu pronadeni su tragovi krvi nestale djevojke za cijim se tijelom i dalje traga.


Podijeli: Facebook Twiter