Paravinja još nema status osumnjicenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zamjenik ravnatelja policije ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkic, koji je u petak doputovao u Bosnu i Hercegovinu, izjavio je da Dragan Paravinja (43) za sada nema status osobe koja je osumnjicena zbog nestanka malodobne Antonije Bilic, no policija ga ipak traži jer drži da bi on mogao pomoci u istrazi.

"Paravinju tražimo prije svega zbog pomoci u rasvjetljavanju nestanka Antonije Bilic, a ne zato što je on osumnjicen za neko kazneno djelo", izjavio je u Srpcu Brkic novinarima koji prate potragu dodajuci da ce zbog toga za Paravinjom tijekom dana ipak biti raspisana tjeralica.

Pojasnio je da forenzicka vještacenja ženskih vlasi pronadenih u kabini kamiona za koji se smatra da ga je vozio Paravinja još uvijek traju te da ce za to trebati još nekoliko dana. Ravnatelj policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasic kazao je pak da ocekuje da ce Paravinja uskoro biti pronaden potvrdivši kako se potraga nastavlja.

Policija za Paravinjom traga od cetvrtka poslije podne kada je od nještana sela Donji Srdevici kod Srpca dobila obavijest da se on ondje nalazi. U petak je u jednoj kuci u tome mjestu pronadena oproštajna poruka s Paravinjinim potpisom no autenticnost tog pisma u kojemu je bjegunac najavio i samoubojstvo još uvijek nije potvrdena.

U kupaonici je pronadena poruka u kojoj je Paravanja napisao da nema veze s nestankom Antonije Bilic.

"O ovoj curi ne znam ništa, ali sam znao da ce je povezati sa mnom i znao sam da me prate vec dugo", napisao je navodno bjegunac uz poruku da bi Bilic mogla biti u mjestu Zalužani kraj Banje Luke te da tamo valja tražiti mercedes crne boje.

"Odlucio sam ovako jer želim sve završiti i neka sa mnom umru sve slike koje sam vidio. Mojima prenesite da nisam otkrio ništa što sam znao s ratišta i nema razloga da strahuju", stoji medu ostalim u navodnoj Paravinjinoj poruci uz koju je ostavljeno i nešto novca s naznakom da je to za njegovu suprugu Milijanu.

Paravinja navodno dodaje da bi bio u stanju bez problema pobjeci svojim progoniteljima no za to više nema volje.


Podijeli: Facebook Twiter