Paravinja ce biti privremeno izrucen Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je u petak dobila potvrdu od Bosne i Hercegovine da je tamošnji ministar pravosuda Bariša Colak potpisao odluku o privremenom izrucenju Dragana Paravinje Hrvatskoj koja ga traži zbog sumnje da je ubio maloljetnu Drnišanku Antoniju Bilic, no još nije poznato vrijeme ni mjesto na kojem ce to izrucenje biti izvršeno.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je Hini da je njegovo ministarstvo dobilo službenu potvrdu bosansko-herecegovackih vlasti da je odobreno privremeno izrucenje Paravinje te da je sada na uredima interpola u Zagrebu i Sarajevu da dogovore nacin, vrijeme i mjesto izrucenja. "No o tome ne mogu ništa reci jer je taj podatak tajan", kazao je Borovec.

Glasnogovornica hrvatskog Ministarstva pravosuda Vesna Dovranic izvijestila je da je i njezino ministarstvo dobilo tu potvrdu. Upitana kada ocekuje izrucenje Paravinje, kazala je da bi to moglo biti vrlo brzo, no to je stvar dogovora policija dviju država, kazala je. Napomenula je da je za slucaj Paravinje nadležan Županijski sud u Šibeniku.

Paravinja ce Hrvatskoj biti privremeno izrucen da bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilic za cijim se tijelom traga mjesec i pol dana.

Hrvatske vlasti su dužne nakon istrage o okolnostima nestanka maloljetne djevojke vratiti Paravinju u nadležnost vlastima Bosne i Hercegovine, a najdalje do izricanja pravomocne presude Suda u Sokolcu, gdje je Paravinja osuden na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja.

Njegovo izrucenje traži i Srbija gdje je ranije pravomocno osuden na cetiri i pol godina zatvora zbog istog kaznenog djela.


Podijeli: Facebook Twiter