Paraglajder Hrgetic briljirao na istarskom nebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marko Hrgetic iz Rijeke, ukupni je pobjednik otvorenog prvenstva Hrvatske i Slovenije u preletima parajedrilicom FAI 2 kategorije - Istra Open 2012. Na drugo mjesto plasirao se Slovenac Primož Suša, a na trece Madar Petar Simonics.

Hrgetic je ujedno pobjednik hrvatskog državnog prvenstva, drugoplasirani je Karlo Bonacic iz Novigrada, a trece plasirani Vedran Misir iz Zagreba. U klasi EN A, B, C, Croatian drugoplasirani je Andrija Medica i buzetskog Kluba slobodnog letenja "Tici".

Ekipno su u hrvatskom dijelu prvenstva prvo mjesto zauzeli clanovi kluba "Let" iz Ivanca, drugo "Fenis" iz Zagreba, a trece "Krila Kvarnera" iz Rijeke.

Na natjecanju Istra Open, rekla je Nikolina Koncarevic iz KSL "Tici", sudjelovalo je 85 najboljih pilota iz Hrvatske, Slovenije, Slovacke, Poljske, Madarske. Zbog prejakog vjetra, vrijeme natjecateljima baš nije bilo naklonjeno pa su odradena svega dva letacka dana.

U dva letacka dana, u obje discipline, piloti su preletjeli ukupno oko 140 kilometra nad prekrasnim istarskim krajolicima. Jedan dan sletjeli su u Cepic polje, a drugi dan cilj je bio u Kolinasima. (Napisala i snimila G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter