Paradom i predstavom završio Pulski forum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umjetnicka parada ulicama grada bila je uvertira zadnjeg dana 5. pulskog foruma 17. medunarodnog kazališnog festivala mladih koji je završio sinoc. Sudionici parade bili su polaznici radionice "Estetika potlacenog: Zvuk i ritam" koju su vodili Bárbara Santos i Till Baumann.

Parada je krenula s pulskog Foruma, a sudionici su zvukove i ritmove stvarali udarajuci plasticnim sandalama o prijenosne fotelje. Na kraju kolone mladu djevu su na povišenom tronu nosili "robovi", a nju su na Portarati s trona skinuli prosvjednici skandirajuci rijec: "Anticapitalista".

Parada je završila u Istarskom narodnom kazalištu, gdje su polaznici u foajeu predstavili ono što su tijekom radionice naucili.



Uslijedila je prezentacija predstave "Hotel EUROpa" na Maloj sceni INK-a. Potonja je predstava forum kazališta o aktivistu koji se suocava s društvenim kontradikcijama protiv kojih se neprestano bori unutar vlastite, malogradanske obitelji. Pricu okružuje kontekst gospodarske krize u Europi.

Ova predstava je dio work-in-progress istraživackog rada prakticara kazališta potlacenog iz Hrvatske, Francuske, Njemacke, Italije, Portugala, Škotske i Španjolske na dugorocnom projektu "TOgether", koji objedinjuje ucenje i primjenu da bi se rad unaprijedio na regionalnim i lokalnim razinama. "TOgether" sponzorira Program za cjeloživotno ucenje Grundtvig Europske komisije.



Predstava na poprilicno komican nacin prica o obitelji koja se zadužuje s ciljem dobivanja još koje zvjezdice za svoj hotel. Majka i otac glavni su pokretaci radnje, a tlaci ih bankarska djelatnica koja podijeljen novac osigurava omcama (kravatama). Njihovi sinovi na oprecnim su stranama - jedan je mezimac i zgubidan, a drugi je aktivist koji slijedom okolnosti preuzima obiteljski posao…

U predstavi sudjeluju: Gisella Mendoza, Anabela Rodrugues, Filipa Simoes, Liz Strange, Gavin Crichton, Christoph Leucht, Till Baumann, Bastien Viltart, Claudia Simone dos Santos Oliveira, Giulia Allegrini, Federica Viti, Alessandro Tolomelli, Marijana Peršic i Aleksandar Bancic, a džokerica je Bárbara Santos.


Podijeli: Facebook Twiter