Paradise Lost nastupit će u subotu u zagrebačko Boogaloou

Sašo Dravinec, Ivica Matošević, Ingrid Mahnič i Jadran Furlanič - okrugli stol 'Istarska malvazija bez granica' (D. ŠIŠOVIĆ)
Sašo Dravinec, Ivica Matošević, Ingrid Mahnič i Jadran Furlanič - okrugli stol 'Istarska malvazija bez granica' (D. ŠIŠOVIĆ)

Britanski gothic metalci Paradise Lost, nastupit će u subotu, 14. listopada, u zagrebačkom Boogaloo Clubu, gdje će predstaviti svoj novi studijski album "Medusa", najavio je organizator koncerta agencija Twilight Promotion.

Za Paradise Lost to će biti peti posjet Zagrebu, 2005. i 2010. godine nastupili su u Boogaloou, 2012. u Pogonu Jedinstvo i 2015. u Vintage Industrial Baru. Ovoga puta dolaze predstaviti svoj novi, petnaesti studijski album "Medusa", koji je izašao 1. rujna.

U tridesetgodišnjoj karijeri Paradise Lost konstantno vladaju svjetskom metal scenom, uvijek u vrhu i aktualni, mijenjajući stilove, ali uvijek ostajući dosljedni sami sebi, navodi organizator koncerta.

Imena inspiriranog istoimenom poemom Johna Miltona, Paradise Lost svoj su put započeli 1988. godine. Prva tri albuma spadaju u death/doom metal fazu, tako da se Paradise Lost svrstavaju u začetnike tog žanra. S albumima "Icon" (1993.) i "Draconian Times" (1995.) Paradise Lost ulaze u gothic metal vode i postaju poznati u svijetu.

Veliki je adut benda to što je gotovo kompletna postava - Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) i Steve Edmondson (bas) zajedno od samog početka, a mijenjali su se samo bubnjari.

Kao posebni gosti na turneji nastupit će sve popularnija stoner doom metal četvorka Pallbearer iz SAD, čiji je novi studijski album "Heartless" dobio odlične ocjene u medijima i kod fanova širom svijeta.

Kao prva predgrupa svirat će sludge doom metal bend Sinistro iz Portugala, koji promovira svoj prošlogodišnji album "Semente".

Nakon koncerta u Boogalo Clubu nastavit će se program "80's Party", u kojem će Tomi Phantasma i Schultz puštati video spotove najvećih hitova iz sinth pop i new wave scene osamdesetih godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter