Paradise Lost nastupaju u Novoj Gorici

Paradise Lost
Paradise Lost

U sklopu The Plague Within Europe Tour 2015, renomirani britanski gothic metal sastav Paradise Lost nastupit će 29. listopada u klubu Mostovna u Novoj Gorici u Sloveniji. Kao gosti, ovu koncertnu večer otvorit će berlinsko-londonski heavy doom rock band Lucifer, koji predvodi pjevačica Johanna Sadonis.

Paradise Lost su od svog osnutka 1988. godine u britanskom Halifaxu objavili 14 studijskih albuma, a svojim jedinstvenim glazbenim izričajem afirmirali su se kao jedan od najutjecajnijih metal bandova osamdesetih i devedesetih godina.

Iako se sastav u početku bazirao na mješavini death i doom metala, već s prvim albumom "Lost Paradise" (1990.) te sljedećim "Gothic" (1991.) postavili su temelje za jedinstveni skladateljski potpis kojem ostaju vjerni više od dva i pol desetljeća.

Na novom, četrnaestom po redu albumu "The Plague Within", Paradise Lost donose 13 pjesama - prepoznatljivu, ali opet svježu i kreativnu zvučnu alkemiju prožetu melankolijom kao i himničnim sazvučjima.

- Pjesme poput "No Hope in Sight" bi se lako mogle smatrati vrlo negativnim, no to nije nužno tako. Sve ovisi o tome koliko se dobro osjećate u svojoj koži. Ironična je činjenica da što sam stariji, manje no ikad me zabrinjava smrt, kaže pjevač Nick Holmes.

Novi album je u potpunosti snimljen u kućnom studiju, a producirao ga je Jaime Gomez Arellano u londonskom Orgone Studiju.

- Prva pjesma koju smo dovršili je "Punishment through Time". Kao i uvijek kad krećemo s radom na novom albumu, pokušavamo očistiti um. Nakon 14 albuma teško je odlučiti gdje početi, pa iako je riječ o davnoj uspomeni, najbolja opcija je razmišljati o glazbi koju smo voljeli i koja nas je uzbuđivala kad smo bili tinejdžeri. "Punishment through Time" jest upravo rezultat toga, pjesma s prizvukom osamdesetih. No, to je jedina takva pjesma na albumu, kaže Holmes.

"Negdje na polovici snimanja bubnjarskih dionica za pjesmu "Beneath Broken Earth" odlučili smo napraviti doom pjesmu. Stvaranje pjesme "An Eternity of Lies" trajalo je čitavu vječnost, a snimili smo petnaestak različitih verzija prije no što smo se odlučili za konačnu", otkriva Holmes detalje sa snimanja novog albuma. Koncert u klubu Mostovna 29. listopada počinje u 21 sat, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na on-parole.com. (D. RAJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter