Parada elegancije, stila i luksuza

(Reuters)
(Reuters)

Koji je ljepši, bilo je pitanje koje se u nedjelju do podne od usta do usta prenosilo gradom svete Eufemije. Razlog tome je bila parada polo konja s jahačima, koji su iz arene s Porton Biondija i s trase duge oko kilometara, ujahali u centar Rovinja i na Trg maršala Tita. Tom ionako nesvakidašnjem prizoru u kojem elegantni "argentinci" sa svojim jahačima u polo uniformama kaskajući u savršenom redu, izmamljivali oduševljenje gledatelja, doprinijeli su i metalni strojevi- automobili marke Bently, koji su se također, u svom svojem metalik, bijelom, crnom, bež i srebrnom coloru predstavili ljubiteljima skupocjenih oktanata. Stoga se pitanje - koji je tebi ljepši, odnosilo i na plemenite životinje, ali i predmet želje. No, i dok se do kraja parade i s relativnom lakoćom dalo odgovoriti na pitanje kojeg bi konja, odnosno koji automobil odvezao na imanje, ono koje se tiče financija i pitanja - kako i s kojim novcem, uglavnom je ostalo ne odgovoreno. Jer, parada polo konja i Bentlyja ipak je bila samo atraktivna parada elegancije, stila i luksuza.

Naravno, sva tri elementa privukla su brojne posjetitelje na gradsku rivu, unatoč činjenici što je defile, zbog kiše i lošeg vremena odgođen za 24 sata kasnije. Dakle, umjesto u subotu, jahači su laganim kasom na leđima svojih skupocjenih životinja, u grad ušli u nedjelju do podne. No, odgoda je bila pravi potez. Osim sunčanog i toplog dana, nedjelja je bila i pun pogodak, jer su mnogi domaći dan iskoristili za šetnju nakon obavljene građanske dužnosti. Što se pak tiče polo igrača, njima loše subotnje vrijeme nije  promijenilo ritam utakmica. U areni se našlo dosta posjetitelja koji su pod zaštićenim  krovom gledali uzbudljive utakmice. Prvi je dan natjecanja iznjedrio i prve pobjednike međunarodnog Rovinj Beach Polo Cup-a. Tim Bentley pobijedio je tim Jana s 10-9,  tim Miller protiv D1 Milano igrao je s 11-3, dok je rezultat treće utakmice između tima Veuve Clicquot i tima Adris bio 11-5. Ujedno, druga je večer Rovinj Polo Beach Cup-a, okončana zvjezdano i to iz više razloga.

Prvi i dakako najsjajniji trenutak (koji je potrajao gotovo dva sata) bio je koncert frontmena britanskog banda Spandau Ballet, Tonyja Hadleya, koji je svojom energijom, i glasom koji i danas ima svježinu, kao i u doba najveće slave banda pokazao da dobre stvari poput hitova koji su ih proslavili - True, Gold, Trought The Barricades i druge, žive u srcima brojnih poklonika i da su neke, s naglaskom na ljubavne svrstane u evergreene.  (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter