Paracki: Moramo učiti na svojim greškama

Goran Paracki  (M. MIJOŠEK)
Goran Paracki (M. MIJOŠEK)

Na "Drosini" ništa novo. Nogometaši Rijeke svladali su Istru 1961 u "okruglom" 30. susjedskom derbiju, sedmi put za redom, i nastavili sanjati svoj šampionski san. Premda su posljednje predstave pulena Gorana Tomića ulijevale nadu da bi se mogli vratiti oni dani kad su Riječani sa zebnjom prelazili Učku znajući da ih u Puli čeka tvrd zalogaj na kojem bi mogli polomiti zube, to se ovom prilikom ipak nije dogodilo. Premda za ovaj susret nije mogao računati na Gavranovića, Maleša i Mateija, a zbog ozljede je u Rijeci ostao i Handžić, Matjaž Kek podigao je automatizam u svojoj momčadi do takve razine da se izostanak ponajboljih kotačića "bijelog" mehanizma praktički ne primijeti, jer oni koji uskoče ne bi li popunili novonastale praznine svojom 
predstavom to ne dopuste. Bilo je tako i ovom prilikom pa je Matic Črnic proslavio svoj prvijenac u riječkom dresu, Josip Mišić odradio je lavovski dio posla na sredini terena, a oni s većom minutažom bili su na svom uobičajenom nivou i "zeleno-žutima" nisu dali ni miligram šanse da se nadaju rušenju još nekog negativnog niza.
 
Pobjednički post u "derbiju della Učka" tako sada iznosi ogromnih 1.240 dana i igrači Istre 1961 imat će samo još jedan pokušaj u 2016. godini da ga prekinu, u posljednjem kolu prvog dijela sezone koje im 17. prosinca donosi gostovanje u Rijeci gdje pulski prvoligaš nikad u svojoj povijesti nije slavio. Što se tiče lopte u riječkoj mreži, rijetka je to pojava koju navijači Istre 1961 nisu na "Drosini" vidjeli u 2014. i 2015. godini, a neće niti u tekućoj.
 
Treba priznati da Istra 1961 u susjedskom derbiju nije bila prava. Staro nogometno pravilo je da si onoliko dobar koliko ti to protivnik dopusti, no previše je u petak bilo igrača u fluorescentnim dresovima, kvalitetnom rivalu usprkos, koji su odigrali ispod svojih mogućnosti te se stekao dojam kao da su neki 
pojedinci "izgorjeli" u želji da pred četiri tisuće ljudi, koliko ih se na "Drosini" nije skupilo u dvije posljednje sezone, pokažu što znaju i umiju. Najavljivao je trener Tomić da će svaki od njegovih pulena morati odigrati perfektnu utakmicu žele li doći u priliku nauditi lideru, to se nije dogodilo i Rijeka je puno lakše od očekivanja stigla do nova tri boda. (Ivica CEROVAC)
 
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter