Paracki: Favoriti smo i to moramo pokazati na travnjaku

 Goran Paracki (D.  ŠTIFANIĆ)
Goran Paracki (D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica sezone za Puljane? Teško je reći, puno se još ima igrati do kraja, no nedjeljni susret Istre 1961 i Cibalije na "Drosini" u 15 sati svakako zaslužuje status utakmice visokog rizika. Nakon što su u 8. kolu na gostovanju u Splitu prekinuli onu strašnu seriju od 30 utakmica bez pobjede i uskočili u sredinu ljestvice, nogometaši pulskog prvoligaša davali su naznake kako bi tu mogli i ostati, ujedno i konačno izbjeći grčevitu borbu za ostanak. No, uslijedilo je novo sušno razdoblje, u proteklih su pet kola osvojena tek dva boda, zanimljivo protiv momčadi iz vrha Hajduka i Osijeka, a upisan je poraz i u Kupu od Splita. Dovoljno da 
devetoplasirani Vinkovčani u Pulu stignu sa samo tri boda zaostatka.
 
- Ne treba sad još paliti alarm, ali svakako u nedjelju moramo pružiti svoj maksimum kako bi se izvukli iz ove situacije. Upali smo u crnu rupu iz koje se samo mi igrom na travnjaku možemo izvaditi. Uspjeli smo ranije, pa vjerujem da ćemo u tome uspjeti i sad - mišljenje je iskusnog pulskog veznjaka Gorana Parackog.
 
Puljanima na ruku ne ide niti podatak da su nedjeljni suparnici u prošlom kolu slavili u derbiju začelja protiv Splita. Dakle, u Pulu stižu znatno podignutog morala.
 
- Zato očekujem rasterećenog suparnika, suparnika koji će u Pulu doći lišen rezultatskog imperativa. Njima bi i bod bio odličan rezultat. Međutim, ne smijemo se opterećivati gostima. Mi smo favoriti u ovom susretu, mi smo kvalitetnija momčad i to moramo pokazati pred svojim navijačima. Svjesni smo da nam je ovo jako važna utakmica jer bi pobjedom njih ostavili na začelju sa Splitom, a mi bi se digli gore i priključili klubovima u sredini ljestvice. Time bi si osigurali mirniji nastavak prvenstva. (R. CAR)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter