Parabureau dobio Creativity+Commerce Award

Znak "Pula je više" na Forumu (M. MIJOŠEK)
Znak "Pula je više" na Forumu (M. MIJOŠEK)

Agencija za brendiranje i dizajn Parabureau nagrađena je prestižnom nagradom Creativity+Commerce Award za 2011. godinu jednog od najpoznatijih svjetskih dizajn časopisa, američkog Printa.

Creativity+Commerce natjecanje je na kojem se ocjenjuju najuspješniji projekti biznis-orijentiranog dizajna. Projekt brendiranja grada Pule "Pula je više" našao se tako među 26 najboljih projekata iz cijelog svijeta uz poznata imena.

Uz hrvatske i američke predstavnike tu su se još našle tvrtke iz Brazila, Španjolske, Kanade, Singapura i Italije. Parabureau je jedini predstavnik Hrvatske. Svih 26 projekata predstavljeno je u specijalnom izdanju časopisa Print (The Identity Issue).

U slučaju Parabureauova nagrađenog brendiranja, taj je proces obvezivao na poštovanje tradicije i identiteta Pule, njezine povijesti i već postojećih smjernica razvoja. Dakle, delikatno implementiranje postojećeg u jednu novu sliku Pule koja teži isticanju i profesionalnosti na polju turizma, ali i ostalim poljima bitnim za grad kao društveni fenomen.

Projekt brendiranja grada Pule je kompleksan projekt destinacijskog brendiranja koji je započeo 2008. godine. Ova iznimno važna nagrada potvrda je profesionalnog, promišljenog i, naposljetku, uspjelog projekta "Pula je više", odnosno brendiranja Grada Pule s ciljem turističke, kulturne prepoznatljivosti i općeg društvenog razvoja Grada. Za projekt "Pula je više" Parabureau je već nagrađen najvećom svjetskom nagradom za brendiranje 2010 Rebrand100 Global Award.

Hrvatski dizajneri i ovaj su put pokazali da nimalo ne zaostaju za svojim svjetskim kolegama, naročito ako se uzme u obzir činjenica da su u 26 najboljih ušli predstavnici samo sedam zemalja. Parabureau je kreativna agencija za brendiranje i dizajn. Pokrenuli su je dvojica afirmiranih dizajnera - Marko Baus i Igor Stanišljević. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter